Zonnepanelen verwijderen en terugplaatsen

Zonnepanelen verwijderen en terugplaatsen moet vaak gebeuren wanneer er werkzaamheden aan het dak verricht moet worden. Denk hierbij aan de plaatsing van een dakkapel of vervanging van dakpannen. Als dit vereist is kunnen de zonnepanelen tijdelijk verwijderd worden. Ook komt het wel eens voor dat oude zonnepanelen vervangen moet worden voor nieuwe. 

Wij van Zonnepanelen Servicepunt zijn gespecialiseerd in het demonteren en terugplaatsen van zonnepanelen en kunnen dit werk dan ook voor u uit handen nemen. In dit artikel leggen we u er alles over uit.

Zonnepanelen Serviceplan

Als eigenaar van een zonnesysteem wilt u het beste uit de zon halen. Daarom kunt u zich bij ons aanmelden voor een Service & Onderhoud abonnement.

Dit geeft u de zekerheid dat uw zonnepanelen doen wat ze moeten doen en alles uit de zon halen. En dat problemen snel verholpen worden als die zich toch voordoen. Dat kan met een Service & Onderhoud abonnement.

Zijn je zonnepanelen nog goed genoeg?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom de zonnepanelen verwijderd moeten worden. Denk hierbij aan werkzaamheden aan het dak. Ook kan het zo zijn dat uw huidige installatiebedrijf dit werk niet meer doet of u bent niet tevreden met de service die geboden wordt. Zonnepanelen Servicepunt lost dit probleem graag voor u op. Onze vakmannen zullen de zonnepanelen verwijderen en terugplaatsen op een vakkundige manier. 

Moeten je zonnepanelen tijdelijk verwijderd worden dan is het verstandig om jezelf een vraag te stellen: ‘’Is mijn zonnesysteem nog wel helemaal tip top in orde?’’. Het kan voorkomen dat u meer stroom bent gaan verbruiken en dus beter andere zonnepanelen kunt gebruiken met een beter rendement. Daarbij zijn de zonnepanelen de laatste jaren enorm doorontwikkeld waardoor oude zonnepanelen demonteren voor nieuwe een verstandige keus kan zijn. Vraagt u zichzelf dit af? Ons team geeft graag advies!

Installatiegarantie bij het terugplaatsen van de zonnepanelen

De zonnepanelen die we hebben verwijderd worden altijd teruggeplaatst met gloednieuwe bevestigingsmaterialen. Op deze manier bieden we een installatiegarantie zodat er geen lekkages of andere schade kan ontstaan aan het dak. 

Ook voor het behoud van de garantie op de zonnepanelen is het belangrijk om de juiste bevestigingsmaterialen te gebruiken, deze moeten voldoen aan de leveranciers voorschriften. Is dit niet het geval? Dan zal de garantie komen te vervallen. Om deze reden raden we het ook aan om te kiezen voor een vakkundig bedrijf. 

Hoe omgaan met montage en elektra?

Wanneer zonnepanelen verwijderd moeten worden is het zaak om eerst de zonnepanelen los te koppelen van de stroomkring. Let wel op, dit moet op een veilige en juiste manier gebeuren. De DC schakelaar moet hiervoor gebruikt worden, deze zit altijd ingebouwd in de omvormer zoals bij een SolarEdge omvormer of een Huawei omvormer. Koppelt u de zonnepanelen niet los van de stroomkring, dan loop je het risico op schade aan de zonnepanelen en connectoren.

Tijdens het terugplaatsen van de zonnepanelen moet er extra rekening gehouden worden met een aantal zaken om bijvoorbeeld isolatiefouten te voorkomen. Connectoren mogen namelijk niet in contact komen met het dak. In dit geval kan het rubber van connector gaan reageren waardoor de waterdichtheid minder wordt. Het voorkomen dat water kan binnenkomen is essentieel om niet te maken te krijgen met een storing in het zonnesysteem.

Hoe werkt zonnepanelen verwijderen en laten terugplaatsen bij Zonnepanelen Servicepunt?

Benieuwd naar wat Zonnepanelen Servicepunt voor u kan betekenen? Vraag dan een offerte aan om advies op maat te krijgen. Hoe dit precies werkt leggen we u uit aan de hand van een aantal stappen: 

Service aanvragen

Direct service aanvragen? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt binnen twee werkdagen een vrijblijvende offerte.

Dit zeggen onze klanten

Gerard Voshaar
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Alles ging van een leien dakje. De mensen werken netjes en ruimen alles mooi op.
Marian Vermeulen-van Bree
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Zeer tevreden over dit bedrijf. Het telefonisch contact verliep heel gemoedelijk, alle vragen werden duidelijk beantwoord.
Jos de Haas
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Prima bedrijf! Deze week heb ik door het bedrijf "zonnepanelen servicepunt", ter uitbreiding, 2 extra zonnepanelen laten plaatsen.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

8,2

103 beoordelingen, via Google reviews