Zonnepanelen schade

Schade aan zonnepanelen kan altijd optreden, maar is dit verzekerd en wat moet er gebeuren bij schade? Naast zonnepanelen schade kunt u ook schade hebben ondervonden aan het dak, bijvoorbeeld tijdens de installatie van de zonnepanelen. Wat kunt u nu het beste doen? We leggen het u overzichtelijk uit op deze pagina.

Zonnepanelen Serviceplan

Als eigenaar van een zonnesysteem wilt u het beste uit de zon halen. Daarom kunt u zich bij ons aanmelden voor een Service & Onderhoud abonnement.

Dit geeft u de zekerheid dat uw zonnepanelen doen wat ze moeten doen en alles uit de zon halen. En dat problemen snel verholpen worden als die zich toch voordoen.

Schade zonnepanelen verzekerd of niet?

Schade aan en/of door zonnepanelen is in de meeste gevallen, indien u bezit over een opstalverzekering, gedekt door de verzekeringsmaatschappij. Hierbij maakt het in principe niet uit of de verzekeraar wel of niet op de hoogte was van het feit dat het verzekerde object is voorzien van een zonnepanelen systeem.

Een zonnepanelensysteem is automatisch meeverzekerd op de opstalverzekering. Echter zijn er wel een aandachtspunten en is er een verschil van dekking voor schade aan het systeem zelf of schade die het systeem heeft veroorzaakt aan bijvoorbeeld uw dak.

Wanneer ontstaat schade aan zonnepanelen?

Schade aan zonnepanelen komt vaker voor en hiermee ook schade door zonnepanelen aan gebouwen en daken. Niet vreemd, in de afgelopen 5 jaar is het aantal zonnepanelen installaties vertienvoudigd. De vervelendste schade is brandschade & brengt zeer hoge herstelkosten met zich mee.

We kunnen stellen dat de aanwezigheid van zonnepanelen een extra brandrisico met zich meebrengt. Problemen die genoemd worden bij de installatie van uw zonnesysteem en zonnepanelen schade kunnen veroorzaken:

  • Defecte cellen in de panelen raken oververhit;
  • Kabels en stekkers zijn slecht op elkaar aangesloten waardoor een vlamboog kan ontstaan;
  • Omvormers kunnen oververhit raken wanneer deze niet goed zijn aangesloten of niet goed worden onderhouden;
  • Panelen zijn te dicht op de (brandbare) dakisolatie gemonteerd waardoor de geproduceerde warmte niet weg kan, wat uiteindelijk tot brand kan leiden.

Om bovenstaande problemen met zonnepanelen te voorkomen is belangrijk om te kiezen voor gespecialiseerde installateurs, Zonnepanelen Servicepunt helpt u hier graag mee. Net als met het beschermen van zonnepanelen tegen vogels.

Schade dak door zonnepanelen

Schade aan het dak door uw zonnepanelen installatie is erg vervelend en kan veel geld kosten. Het is raadzaam om schade aan het dak zo snel mogelijk te laten repareren. Eventuele waterschade kan verdere schade aan uw woning veroorzaken en u wilt natuurlijk een zo hoog mogelijk opbrengst van de zonnepanelen.

Indien u bent verzekerd met een opstalverzekering bestaat er een grote kans dat de kosten voor herstelwerkzaamheden (gedeeltelijk) worden vergoed. Check uw polisvoorwaarden voor meer uitsluitsel. Ook heeft u mogelijk nog garantie op uw zonnepanelen

Schade bij het plaatsen van zonnepanelen

Hebt u uw zonnepanelen systeem laten installeren door gekwalificeerd personeel maar is er schade ontstaan? Dan kunt u in de meerderheid van de gevallen gebruik maken van de installatiegarantie. In principe is deze partij verantwoordelijke voor een degelijke installatie zonder schade.

Komt u er niet uit met uw huidige installateur of moeten de zonnepanelen verwijderd worden? De vakmannen van Zonnepanelen Servicepunt komen de problemen graag voor u oplossen. Vraag een gratis offerte aan of neem direct contact met ons op.

Schade aan zonnepanelen door een storm

Hebt u schade aan zonnepanelen door een storm, hagel of andere heftige weersomstandigheden? Afhankelijk van de schade dient u direct in actie te komen om verdere schade, dit kan eventueel middels een zonnepanelen inspectie. Daarnaast wilt u natuurlijk altijd zijn voorzien van een presterend zonnesysteem.

Zonnepanelen schade door een storm is niet bij iedere verzekeraar standaard verzekerd. In veel gevallen nemen verzekeraars uitzonderingen op in de voorwaarden voor natuurrampen. 

Dit klinkt wellicht wat heftig, maar denk aan de schade die bijvoorbeeld hagel kan veroorzaken. Verzekeraars vinden dergelijke risico’s te hoog waarmee de schade na een storm in sommige gevallen niet is te dekken met een opstalverzekering polis.

Service aanvragen

Direct service aanvragen? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt binnen twee werkdagen een vrijblijvende offerte.

Dit zeggen onze klanten

Gerard Voshaar
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Alles ging van een leien dakje. De mensen werken netjes en ruimen alles mooi op.
Marian Vermeulen-van Bree
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Zeer tevreden over dit bedrijf. Het telefonisch contact verliep heel gemoedelijk, alle vragen werden duidelijk beantwoord.
Jos de Haas
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Prima bedrijf! Deze week heb ik door het bedrijf "zonnepanelen servicepunt", ter uitbreiding, 2 extra zonnepanelen laten plaatsen.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

8,2

103 beoordelingen, via Google reviews