Kennisbank

Zonnepanelen installateur Failliet

Het faillissement van een zonnepanelen installateur kan  aanzienlijke problemen veroorzaken. Zonder toegang tot service en onderhoud blijven storingen en defecten vaak onopgelost. Installatiegaranties kunnen vervallen, wat leidt tot onverwachte reparatiekosten. Bovendien wordt je systeem niet meer gemonitord, wat opbrengstverlies kan veroorzaken. Deze situatie benadrukt het belang van een betrouwbare serviceprovider. 

Zonnepanelen installateur

failliet, wat nu?

Wat te doen als je zonnepanelen installateur failliet gaat?

Het kan een verontrustende situatie zijn: je hebt net geïnvesteerd in een zonne-energiesysteem van een gerenommeerde installateur en nu hoor je dat je installateur failliet is gegaan. Dit brengt veel onzekerheid met zich mee en roept belangrijke vragen op over de toekomst van je zonne-installatie. In deze blog bespreken we de gevolgen van het faillissement van je zonnepanelen installateur en hoe Zonnepanelen Servicepunt je kan helpen deze uitdagingen te overwinnen

 
Geen service en onderhoud meer

Een van de eerste en meest directe gevolgen van het faillissement van je installateur is het verlies van service en onderhoud. Bedrijven boden waarschijnlijk uitgebreide servicecontracten aan voor periodiek onderhoud en reparaties. Zonder deze diensten kan de efficiëntie van je zonnepanelen snel afnemen, omdat kleine problemen onopgemerkt blijven en uiteindelijk tot grotere, kostbaardere reparaties leiden.

 
Vervallen huidige installatie Garantie

Een ander probleem is het verlies van de installatiegarantie. De garantie die je kreeg bij de installatie van je zonnepanelen is meestal afhankelijk van het voortbestaan van het bedrijf dat de installatie heeft uitgevoerd. Nu je installateur failliet is, vervalt deze garantie, waardoor je zelf verantwoordelijk wordt voor eventuele defecten of problemen die zich voordoen. Je kunt wel een beroep doen op het garantiefonds voor product garantie. 

 
Geen vast aanspreekpunt en actieve monitoring

Veel installateurs boden monitoringdiensten aan waarbij ze je zonne-energiesysteem proactief in de gaten hielden om eventuele defecten of prestatieproblemen onmiddellijk op te sporen en aan te pakken. Als je installateur failliet is, stopt deze monitoringservice, wat betekent dat je systeem niet meer bewaakt wordt. Dit kan leiden tot langere periodes van inefficiëntie en verloren rendement als er problemen ontstaan die onopgemerkt blijven. Je bent dan dus zelf verantwoordelijk voor de monitoring van het systeem, de garantie aanvragen en storingen/defecten.

 
Zonnepanelen Servicepunt biedt de oplossing!

Wanneer je zonnepanelen installateur failliet gaat, kunnen er vervelende gevolgen zijn zoals het wegvallen van service en onderhoud, het verlies van installatiegarantie, en het ontbreken van monitoring voor defecten. Gelukkig bieden wij Zonnepanelen Servicepunt (ZSP) drie oplossingen om je zorgen weg te nemen en je systeem alsnog altijd goed te laten functioneren:

Hoe werkt het?

Serviceplan abonnement

Optie 1: Serviceplan Abonnement – Basis

Kies voor het basis serviceplan abonnement van ZSP voor extra zekerheid en ondersteuning.

  • Live monitoring (SolarEdge & Enphase)
  • Vaste doorlooptijden voor serviceverzoeken
  • Gratis garantie vervangingen (SolarEdge & Enphase)
  • Vaste tarieven voor service en onderhoud

Dit abonnement zorgt ervoor dat je systeem continu wordt bewaakt en dat eventuele problemen snel en efficiënt worden opgelost.

 
Optie 2: Serviceplan Abonnement – Comfort

Voor maximale zorg en gemak kun je kiezen voor het comfort serviceplan abonnement. Dit plan biedt alles uit het basisplan, plus extra voordelen:

  • Live monitoring (SolarEdge & Enphase)
  • Vaste doorlooptijden voor serviceverzoeken
  • Gratis garantie vervangingen (SolarEdge & Enphase)
  • Vaste tarieven voor service en onderhoud
  • Geen voorrijkosten
  • Reiniging van je systeem elke drie jaar

Met het comfort abonnement ben je verzekerd van uitgebreide zorg voor je zonne-energiesysteem, zonder extra kosten voor voorrijkosten en met periodieke reiniging voor optimale prestaties.

Klik hier voor meer informatie over onze oplossingen en hoe we je kunnen helpen bij het overnemen van de zorg voor je zonne-energiesysteem.


Geen behoefte aan een abonnement maar wel een vast aanspreekpunt?

Mocht je geen interesse hebben om vast te zitten aan een service abonnement dan heb je bij Zonnepanelen Servicepunt nog een andere optie namelijk het overzetten van de monitoring. Met deze optie kun je je monitoring kosteloos overzetten naar het monitoringsportaal van ZSP. Hierdoor heb je altijd een aanspreekpunt voor defecten en garantie vervangingen vanuit SolarEdge en Enphase. Dit zorgt voor continuïteit en betrouwbaarheid, zodat je zonne-energiesysteem altijd in topconditie blijft.

Basis Serviceplan

€5,99

Per maand

Comfort Serviceplan

€5,99

Per maand

Dit zeggen onze klanten

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

4,6

103 beoordelingen, via Google reviews

Milan Navratil
Milan Navratil
06/05/2024
Wij hebben een installatie van ruim 7 jaar oud liggen op ons dak. De omvormer sloeg meermaals in storing, de installateur van ons bestaat niet meer, dus hebben wij hebben ZSP benaderd om bij ons langs te komen voor de storing op te sporen en op te lossen, en meteen de gehele installatie laten controleren. Er kwamen 2 vriendelijke monteurs langs precies op tijd volgens afspraak, die vervolgens de storing binnen een no time hebben opgespoord en ook opgelost. Vervolgens hebben zij ruim de tijd genomen om de gehele installatie te controleren en aan te pakken waar nodig. Bedankt ZSP.
Martijn van Duyvenbode
Martijn van Duyvenbode
07/04/2024
Onlangs service verkregen van Zonnepanelen Servicepunt. Sinds een jaar zonnepanelen maar er zat een productiefout in de optimizers waardoor deze vervangen moesten worden. We kregen keurig en op tijd bericht hoe het geheel zou gaan verlopen en hoe laat de monteurs kwamen, en op de dag zelf waren ze goed op tijd, vertelde duidelijk wat ze gingen doen en na een paar uur was alles geregeld en de zonnepanelen functioneren weer. Natuurlijk koffie klaargemaakt en nog even met de jongens bakkie gedaan. Zeer tevreden over het Servicepunt. Absoluut een aanrader als er wat is met je zonnepanelen. Gr. Martijn
Bryson Macllynn Poulina
Bryson Macllynn Poulina
03/04/2024
Top bedrijf🤝🏽💯
Bjarne Bakker
Bjarne Bakker
03/04/2024
Super klantvriendelijk bedrijf!
Synaptic.
Synaptic.
03/04/2024
Top service! Storing opgelost en alles netjes achtergelaten.
Andrada Stan
Andrada Stan
03/04/2024
I’m really happy with the service. It was quick and professional. Thanks a lot!
Rick Stoops
Rick Stoops
03/04/2024
Ruud van Geffen
Ruud van Geffen
03/04/2024
Top service! Vervanging was snel gedaan, contact liep soepel via e-mail en telefoon.