SolarEdge omvormer

De Solaredge omvormer is zonder twijfel 1 van de bekendste en gerenommeerde fabrikant van omvormers. Het merk is opgericht in 2006 en heeft al tientallen kwalitatieve omvormers op de markt gebracht. Met haar unieke focus op de centrale omvormer in combinatie met de power optimizers per paneel hebben ze wereldwijd miljoenen klanten mogen voorzien van een prachtig product.

Benieuwd of de SolarEdge omvormer ook toepasbaar is op uw eigen zonnesysteem? Op deze pagina voorzien we u van alle belangrijke informatie rondom de Solaredge omvormer.

Zonnepanelen Serviceplan

Als eigenaar van een zonnesysteem wilt u het beste uit de zon halen. Daarom kunt u zich bij ons aanmelden voor een Service & Onderhoud abonnement.

Dit geeft u de zekerheid dat uw zonnepanelen doen wat ze moeten doen en alles uit de zon halen. En dat problemen snel verholpen worden als die zich toch voordoen. Dat kan met een Service & Onderhoud abonnement.

Uitvoeringen van de Solaredge omvormer

Solaredge omvormers zijn beschikbaar in tal van verschillende uitvoeringen. Een voordeel, want dit komt de toegankelijkheid ten goede. Daarnaast bent u er zeker van een omvormer die perfect aansluit bij het vermogen van uw zonnepanelen systeem en het elektriciteitsnetwerk. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

1. Het vermogen

Het totale vermogen van uw zonnepanelen installatie moet zijn afgestemd met het vermogen van de omvormer. Het is belangrijk om het totale vermogen van uw panelen inzichtelijk te hebben voor de juiste keuze. Systemen met een lager vermogen kunnen uit de voeten met de SolarEdge SE 2200H, Solaredge 3000H of de Solaredge 5000H.

Zeker zijn van uw zaak? Kies voor advies op maat van Zonnepanelen Servicepunt. Onze erkende installateurs helpen u graag op weg. Zo heeft u de garantie van een optimaal presterend systeem.

2. Omvormer + optimizers

Solaredge werkt met een centrale omvormer in combinatie met power optimizers. De centrale omvormer is verantwoordelijk voor het omzetten van de gelijkstroom vanuit de panelen naar bruikbare wisselstroom.

De power optimizers zijn bedoeld om ieder zonnepaneel optimaal te laten presteren. Dit is voordelig, met name wanneer u vaak te maken hebt met schaduwvlakken of niet optimale zoninval.

3. Fasen voor aansluiting op het elektriciteitsnet

Afhankelijk van het totale opwekvermogen van uw zonnepanelen systeem kunt u kiezen voor een eenfasige of driefasige omvormer. Stijgt het vermogen boven de 5000 Wp uit? Dan is het raadzaam om voor een SolarEdge 3 fase omvormer te gaan. Wanneer u onder de 5000 Wp uitkomt kunt u uitwijken naar de 1 fase omvormers van Solaredge.

Let op, het is belangrijk dat u de juiste aansluiting kiest. Is dit niet het geval dan loopt u het risico dat het vermogen op het elektriciteitsnet uit balans raakt. Logischerwijs dient een 3 fase omvormer aangesloten te worden op een 3-fasige elektriciteitsnet aansluiting.

In de meeste huishoudens wordt de elektriciteitsaansluiting tot stand gebracht met een kabel die bestaat uit 3 aders.

4. Gewicht en afmetingen

SolarEdge omvormers zijn relatief klein en licht. Dit is te danken aan de zeer efficiënte omzetting naar wisselstroom, hierdoor zijn er minder koelelementen en magnetische onderdelen benodigd. De Solaredge omvormer is gemakkelijk te plaatsen in zowel binnen- als buiten omgevingen.

Het populaire model SE 3000H is 37 cm breed en 28 cm hoog. Gecombineerd met het kleine gewicht van 10 kg toepasbaar in ontzettend veel huishoudens.

Solaredge omvormer aansluiten

Het is mogelijk om uw eigen Solaredge omvormer aan te sluiten op het systeem en elektriciteitsnetwerk. Volg tijdens de installatie ten alle tijden de stappen in de handleiding. Voor een garantie van een optimaal presterend systeem raden wij het aan om de aansluiting uit te laten voeren door een specialist.

Solaredge omvormer WiFi instellen

U kunt de SolarEdge omvormer WiFi instellen volgens het onderstaande stappenplan:

 1. Open de Solaredge monitoring app.
 2. Klik op het menu teken (3 streepjes onder elkaar) linksboven in beeld.
 3. Het menu wordt geopend. Klik op “omvormer communicatie”. Kies het gewenste WiFi netwerk.
 4. Scan de QR-code aan de rechterkant van de omvormer (wanneer QR code al een keer eerder is gescand dan kunt u de laatst gescande QR code gebruiken)
 5. Zet de rode AAN/UIT/P schakelaar in de “P”-stand en laat deze direct weer los.
 6. In de monitoring app krijgt u de mogelijkheid om op configureer te drukken.
 7. Vervolgens kunt u uw eigen WiFi netwerk kiezen en het bijbehorende wachtwoord invoeren. Kies na het invullen voor “Aansluiten”.
 8. De omvormer is verbonden met het internet wanneer u “Verbonden” ziet staan. Alle schermen kunnen worden gesloten.

SolarEdge omvormer prijs

De gemiddelde kosten voor een Solaredge omvormer liggen tussen de €700 en €1.650 inclusief BTW. Deze prijzen zijn exclusief de kosten voor installatie. De Solaredge omvormer kosten zijn sterk afhankelijk van het vermogen en of het een eenfasig of driefasig model betreft.

Let op: het merk werkt met de zogenaamde Solaredge optimizers. Deze zonnepanelen optimizers kosten €150 per 1000 Wp aan vermogen voor de zonnepanelen.

Solaredge omvormer resetten

Wilt u de Solaredge omvormer resetten? Houdt er rekening mee dat dit enkel mogelijk is wanneer er voldoende daglicht aanwezig is voor het zonnesysteem. Zonder daglicht wordt de Solaredge omvormer namelijk (automatisch) in slaapstand gezet.

 1. Aan de onderkant van de omvormer zit een rode schakelaar die functioneert als uit/aan schakelaar;
 2. Schakel de omvormer uit met zwarte aan/uit (DC-)schakelaar;
 3. Schakel de groep voor de zonnepanelen uit in de meterkast, of schakel de werkschakelaar uit;
 4. Verbreek de internetverbinding met de omvormer voor minimaal 15 minuten;
 5. Breng de internetverbinding weer tot stand en wacht tot alles volledig is opgestart voor een volgende stap wordt ondernomen;
 6. Schakel de groep in de meterkast of werkschakelaar weer in;
 7. Schakel de omvormer weer naar actieve stand met de aan/uit (DC-)schakelaar;

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen zal de SolarEdge omvormer opnieuw opstarten. Houd rekening met minimaal 1 uur voordat u opnieuw rapportage kunt inzien via de app of het portaal.

Na 1 uur geen statistieken in uw app of portaal? Het kan zijn dat er een SolarEdge storing is. Hier kunt u zelf weinig aan doen, enkel rapporteren dat de app problemen ondervindt.

Solaredge omvormer problemen

Solaredge omvormer uitlezen

Solaredge omvormers zijn relatief toegankelijk ingericht en de meeste voorzien van een display waarop foutmeldingen kunnen worden uitgelezen. Met de Solaredge omvormers kunt u te maken krijgen met de 4 volgende situaties:

 • Rode LED (constant brandend): systeemfout
 • Blauwe LED (constant brandend): omvormer communiceert met het monitoring platform
 • Groene LED (constant brandend): zonnesysteem produceert energie
 • Groene LED (constant knipperend): AC netwerk is aangesloten maar zonnesysteem produceert geen energie

Niet in alle gevallen is er iets aan de hand met de omvormer, enkel bij de rode LED dient u sneller actie op te ondernemen. In sommige gevallen kan een systeemfout ontstaan door een isolatiefout, dit is niet alleen slecht voor de prestaties van uw zonnepanelen systeem, maar kan ook levensgevaarlijk zijn.

De vakmannen van Zonnepanelen Servicepunt helpen u graag en staan klaar om te helpen wanneer u aanhoudende problemen ondervindt met uw Solaredge omvormer. Neem direct contact op of vraag direct een gratis offerte aan voor een van onze Service & Onderhoud abonnementen.

Misschien ook interessant voor u: veelvoorkomende problemen met zonnepanelen

Solaredge omvormer groen lampje knippert, wat betekent dit?

Wanneer er een groen lampje knippert op de SolarEdge betekent dit dat het zonnesysteem is aangesloten op het AC netwerk maar geen stroom produceert. Wanneer het knipperen overgaat op constant branden betekent dit dat het zonnesysteem stroom produceert. Je leest op onze speciale pagina meer over de werking van de SolarEdge lampjes.

Solaredge omvormer maakt tikkend geluid

Een SolarEdge omvormer kan een tikkend geluid produceren, in de meeste gevallen is dit geen schade. Hoogstwaarschijnlijk komt het tikkend geluid voort uit het feit dat de omvormer moet relais schakelen.

Tijdens het relais schakelen probeert de Solaredge omvormer inzichtelijk te maken of er genoeg wattage aanwezig is om op te starten. De meeste mensen ervaren dit geluid dan ook in de ochtenduren.

Blijft de omvormer gedurende de dag onophoudelijk een tikkend geluid produceren dan is het raadzaam om contact op te nemen met specialisten. Wij staan voor u klaar.

Kies voor het Service & Inzicht abonnement

Wilt u genieten van zorgeloze stroomproductie met een maximale opbrengst? Kies voor ons Service & Onderhoud abonnement. Allereerst checken we uw gehele zonnesysteem waarbij ieder onderdeel van een uitvoerige controle wordt voorzien. Na onze controle houden we uw zonnesysteem 24 uur per dag 7 dagen per week in de gaten.

Door de informatie van uw omvormer op afstand uit te lezen en gebruik te maken van de prestaties van vergelijkbare zonne-installaties, weerdata en slimme rekenmodellen wordt iedere dag berekend hoeveel uw zonnepanelen op zouden moeten brengen.

 • Altijd een optimaal werkende zonne-installatie
 • 24 uur per dag monitoring door onze specialisten
 • Ervaren installateurs
 • Gratis advies op maat
 • Hulp op afstand

Andere soorten omvormers

Natuurlijk kan het zo zijn dat u een omvormer heeft van een ander merk. Voor deze varianten hebben we aparte pagina’s met informatie gemaakt. Bekijk het lijstje hieronder om te kijken of het merk waar u naar op zoek bent er tussen staat:

Service aanvragen

Direct service aanvragen? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt binnen twee werkdagen een vrijblijvende offerte.

Dit zeggen onze klanten

Gerard Voshaar
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Alles ging van een leien dakje. De mensen werken netjes en ruimen alles mooi op.
Marian Vermeulen-van Bree
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Zeer tevreden over dit bedrijf. Het telefonisch contact verliep heel gemoedelijk, alle vragen werden duidelijk beantwoord.
Jos de Haas
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Prima bedrijf! Deze week heb ik door het bedrijf "zonnepanelen servicepunt", ter uitbreiding, 2 extra zonnepanelen laten plaatsen.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

8,2

103 beoordelingen, via Google reviews