Vogelwering Zonnepanelen

Vogels onder zonnepanelen is een veelvoorkomend probleem dat niet alleen hinderlijk kan zijn, maar ook potentieel schadelijk is voor uw zonnepanelen. Gelukkig is er een doeltreffende oplossing: vogelwering voor zonnepanelen. Deze aanpak beschermt uw investering en zorgt ervoor dat uw zonnepanelen optimaal blijven presteren. Lees verder om te ontdekken hoe vogelwering uw zonnepanelen kan beschermen en ervoor zorgen dat u profiteert van een optimale opbrengst van uw zonne-systeem.
ZONNEPANELEN VOGELVRIJ

Overlast voorkomen met vogelwering

voor Zonnepanelen

Uw zonnepanelen beschermen is onze specialiteit, wij zijn gespecialiseerd in het voorkomen van schade en geluidsoverlast door nestelende vogels. Zo verzekeren wij uw installatie van een optimaal rendement. 

Voordelen van vogelwering voor zonnepanelen:

Brand gevaar en rendement verlies

risico's nestelende vogels.

Waarom nestelen vogels zich onder zonnepanelen?

Vogels zijn altijd op zoek naar een veilige en beschutte plek om hun nest te bouwen. Voorheen vonden ze deze plekken vaak onder dakpannen, maar moderne bouwtechnieken en het gebruik van dakvoetprofielen hebben deze opties beperkter gemaakt.

Zonnepanelen bieden daarentegen een ideale uitkomst voor vogels. De ruimte onder zonnepanelen biedt bescherming tegen de elementen waardoor er een droge en warme omgeving ontstaat die perfect is voor vogels om zich te nestelen.

Naast bescherming en warmte zijn er nog andere redenen waarom vogels zich aangetrokken voelen tot zonnepanelen. De panelen zelf genereren warmte, wat vooral tijdens de koudere maanden aantrekkelijk is.

Bovendien zorgen de structuren van de installaties voor een ongestoorde omgeving waar vogels veilig kunnen broeden. Dit alles maakt zonnepanelen een onbedoeld gastvrij thuis voor vogels, met alle gevolgen van dien voor de eigenaren van de panelen.

Is een vogelnest onder zonnepanelen gevaarlijk?

Hoewel een vogelnest onder uw zonnepanelen niet direct als gevaarlijk wordt beschouwd, kan het wel degelijk problemen veroorzaken als het niet tijdig wordt aangepakt. In eerste instantie lijkt een vogelnest misschien onschuldig, maar de aanwezigheid ervan, en dan met name onder zonnepanelen, kan leiden tot schade aan uw zonnepanelen en het onderliggende dak.

Het laten weghalen van het vogelnest is daarom de eerste stap die u zal moeten nemen. Vervolgens is het cruciaal om maatregelen te nemen die voorkomen dat vogels zich opnieuw onder uw zonnepanelen nestelen. Dit is waar vogelwering voor zonnepanelen een rol speelt.

Door het plaatsen van deze preventieve oplossingen kunt u toekomstige nestvorming en de daarmee gepaard gaande risico’s vermijden. Hieronder gaan we dieper in op de specifieke risico’s die vogels onder zonnepanelen met zich meebrengen en hoe vogelwering deze problemen kan tegengaan.

Risico’s van vogelnesten onder zonnepanelen

Vogelnesten onder zonnepanelen kunnen diverse risico’s met zich meebrengen, die zowel de functionaliteit van de zonnepanelen als de staat van uw dak kunnen beïnvloeden. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste risico’s:

 • Rendementsverlies: vogelnesten kunnen de natuurlijke luchtcirculatie onder de zonnepanelen belemmeren, waardoor deze op warme dagen oververhit raken en minder efficiënt werken. Dit voorkomt een optimaal rendement.
 • Brandgevaar: vogels kunnen aan de kabels van het systeem gaan knagen, wat schade veroorzaakt die potentieel tot kortsluiting en brand kan leiden.
 • Geluidsoverlast van vogels op het dak: het gefluit en gerommel van vogels kan vooral in de vroege ochtenduren als hinderlijk worden ervaren, maar ook overdag voor nodige irritaties zorgen.
 • Verstopping in de dakgoot: nestmateriaal en ander afval van vogels kunnen dakgoten verstoppen, wat wateroverlast kan veroorzaken.
 • Vogelpoep op en rondom de zonnepanelen: uitwerpselen kunnen het zonnepaneeloppervlak bedekken, wat leidt tot rendementsverlies en mogelijk zelfs permanente schade.

Deze risico’s onderstrepen het belang van preventieve maatregelen om vogels onder zonnepanelen te weren. Vogelwering biedt een effectieve oplossing om deze problemen te voorkomen en zorgt ervoor dat uw zonnepanelen veilig en efficiënt blijven functioneren.

Zijn de problemen na het plaatsen nog steeds niet verholpen? Dan kan het zijn dat uw systeem te maken heeft met een zogenaamde isolatiefout

Vogels onder zonnepanelen voorkomen met vogelwering

Het beschermen van uw zonnepanelen tegen vogels behoort tot een van onze specialiteiten. Onze dienstverlening richt zich op het voorkomen van schade en geluidsoverlast veroorzaakt door nestelende vogels, zodat uw zonnepanelen een optimaal rendement blijven leveren. De voordelen van het plaatsen van vogelwering bij Zonnepanelen Servicepunt omvatten:

 • Voorkoming van onnodige servicekosten;
 • Eliminatie van geluidsoverlast door nestelende vogels;
 • Verlaging van het brandgevaar;
 • Behoud van een hoog rendement uit uw zonnepanelen;
 • 5 jaar garantie op de vogelwering;
 • Een veilige en milieuvriendelijke oplossing.

Onze aanpak garandeert dat uw zonnepanelen vrij blijven van nesten en de bijbehorende problemen, terwijl het milieu en de vogels zelf niet worden geschaad.

Waarom heb ik vogelwering voor zonnepanelen nodig?

Vogelwering voor zonnepanelen is essentieel om uw investering te beschermen en het rendement van uw zonnepanelen te optimaliseren. Door effectieve vogelwering te installeren, voorkomt u rendementsverlies door oververhitting, minimaliseert u het risico op brandgevaar door beschadigde kabels, en elimineert u geluidsoverlast, verstoppingen in de dakgoot en schade door vogelpoep.

Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een langere levensduur van uw zonnepanelen, maar dragen ook bij aan een constante, optimale energieproductie, waardoor u maximaal van uw zonne-energiesysteem profiteert.

Na het plaatsen van de zonnepanelen vogelwering kiezen onze meeste klanten voor het laten schoonmaken van de zonnepanelen installatie.

Zonnepanelen vogelwering voor diverse vogelsoorten

Vogelweringssystemen voor zonnepanelen zijn ontworpen om een breed scala aan vogelsoorten effectief af te weren, waaronder kauwen, kraaien, en duiven. Deze soorten zoeken vaak naar beschutte plekken om te nestelen en vinden die onder zonnepanelen.

Door specifieke vogelwering te installeren, kunt u voorkomen dat deze vogels zich nestelen onder uw panelen, ongeacht de soort. Dit zorgt voor een ongestoorde werking van uw zonnepanelen \systeem en voorkomt de hiermee gepaard gaande problemen.

Wat kost vogelwering voor zonnepanelen?

De kosten voor vogelwering voor zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw zonnepaneelsysteem, het aantal dakvlakken (afzonderlijke paneelsystemen), het aantal te verwijderen nesten voordat de vogelwering kan worden geïnstalleerd, en de gekozen soort vogelwering.

Gezien deze variabelen is het aan te raden om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Een inspectie vooraf kan ook nuttig zijn om de situatie nauwkeurig in kaart te brengen en de meest effectieve oplossing voor te stellen. Bij Zonnepanelen Servicepunt ontvangt u altijd advies op maat om de beste oplossing voor uw zonnepanelensysteem te kunnen bieden.

Vogelwering voor zonnepanelen laten plaatsen door Zonnepanelen Servicepunt

Laat uw zonnepanelen optimaal beschermen tegen nestelende vogels door te kiezen voor professionele vogelwering van Zonnepanelen Servicepunt. Geniet van de vele voordelen, zoals verbeterd rendement, voorkoming van schade en geluidsoverlast, en verminderd risico op brandgevaar.

Neem vandaag nog actie door een vrijblijvende offerte aan te vragen of een afspraak in te plannen voor een zonnepanelen inspectie. Zorg ervoor dat uw zonnepanelen hun maximale potentieel bereiken met onze diensten om uw zonnepanelen in optimale staat te houden.

Inhoudsopgave

FAQ

Veelgestelde vragen

Vogels onder zonnepanelen, het is een nieuw fenomeen tegenwoordig met de enorme groei aan zonnepanelen in Nederland. Jaarlijks wordt er helaas flink wat schade toegebracht aan daken en zonnepanelen, vervuiling door nesten en nestmateriaal zorgen er voor dat het rendement van je zonnepanelen sterk achteruit gaat en kunnen bovendien zorgen voor defecten.

Wat voor problemen kunnen er ontstaan?

Je moet dan denken aan doorgeknaagde bekabeling, algemene vervuiling van je installatie en misschien nog wel het grootste probleem, minder ventilatie.Vogels weren onder zonnepanelen is dus een noodzakelijk kwaad geworden maar gelukkig is hier al een oplossing voor gevonden.

Onze oplossing, dier- en milieuvriendelijk

De oplossing die wij aanbieden zorgt er voor dat al deze problemen in een handomdraai zijn opgelost, bovendien werken wij milieu- en diervriendelijk. Ons systeem biedt je de optie om gaas tegen vogels onder zonnepanelen te plaatsen en is bruikbaar op zo goed als alle soorten zonnepanelen

Over het algemeen zien we dezelfde soorten vogels vaak voor problemen zorgen als het gaat om nesten onder zonnepanelen. In de meeste gevallen constateren we dat er kauwen onder de zonnepanelen zitten, maar het komt ook regelmatig voor dat er duiven of kraaien een mooi nestje hebben gebouwd.

 

Kauwen onder zonnepanelen

Kauwen zijn zwarte, gedrongen vogels die meestal een zilvergrijze kopzijde hebben, je zult ze vast wel herkennen uit het dagelijkse leven. Groepen kauwen hebben meestal een uitgebreide sociale structuur met een pikorde en er zijn vaak verliefde stelletjes te vinden.

 • Dit type vogel is bijna altijd onafscheidelijk en leeft lang samen. Om deze simpele reden zien we maar al te vaak dat er meerdere, of zelfs groepjes kauwen onder zonnepanelen gaan nestelen.
Kraaien onder zonnepanelen

Kraaien zijn bij uitstek de bekendste vogels in Nederland, je ziet ze tegenwoordig overal en ook steeds vaker in grote steden. Ook zwarte kraaien zijn behoorlijk sociale dieren en leven buiten het broedseizoen graag in groepen.

 • Om deze simpele reden zien we ook vaak kraaien onder zonnepanelen, het komt nog wel voor dat we maar 1 kraaiennest onder zonnepanelen vinden, maar over het algemeen vinden we een aantal nesten bij klanten.
Duiven onder zonnepanelen

Duiven zijn in Nederland ook nog steeds op grote schaal aanwezig, iedereen heeft in zijn leven wel eens een kleine irritatie opgebouwd tegen deze vogels. Vroeg in de ochtend hebben ze namelijk de neiging om op een dak te gaan kirren waardoor mensen wakker worden.

 • Met de opkomst van zonnepanelen zien we ze echter ook steeds vaker terug onder zonnepanelen, het nestelen gaat vaak eenvoudig en duiven zien deze plek als een comfortabele verblijfplaats. Doorgaans vinden we 1 tot 2 nestjes en in zeldzame gevallen zelfs meer.

Er zitten talloze voordelen aan het gebruiken van onze oplossingen voor vogels onder zonnepanelen. Zo sluit ons systeem naadloos aan op iedere dakpan en kunnen we schade aan daken en zonnepanelen voorkomen.

 

 • Nog een groot voordeel is dat er na het aanbrengen van onze oplossing weer sprake is van optimale ventilatie. Daardoor heb je het beste rendement op je zonnepanelen en hoef je je geen zorgen te maken over je investering.
 • Als het probleem al wat verder gevorderd is zorgen wij er voor dat je geen last meer hebt van geluidsoverlast van vogels en heb je geen of minder last meer van verstopping door nestafval, je dakgoot heeft er nog nooit zo schoon uitgezien!

Bescherming vogels zonnepanelen in orde maken?

Kortom, geen last meer van situaties waar brandgevaar een rol kan spelen, geen geluidsoverlast meer en een prachtig, schoon dak zonder allerlei uitwerpselen van vogels en duiven. Interesse in onze oplossingen? Zoek niet verder en vraag een vrijblijvende offerte aan om zonnepanelen afschermen voor vogels in een handomdraai te regelen.

Het komt regelmatig voor dat eigenaren van zonnepanelen last hebben van vogelnesten onder hun zonnepanelen, dit kan irritant zijn en er zitten bovendien ook nog wat gevaren aan.

 

Zonnepanelen afschermen voor vogels, wat nu?

We raden mensen aan om direct actie te ondernemen als er vogelnesten gevonden worden rondom, of onder de zonnepanelen installatie. Dit kun je op een aantal manieren doen, om je op weg te helpen hebben we een aantal stappen op een rijtje gezet:

 • Vraag een gratis offerte aan op onze website, wij maken dan een goede inschatting van de huidige problematiek en kunnen een goed beeld geven van de ernst van de situatie. Mocht het nodig zijn om direct in actie te komen, dan kunnen we helpen om een goed plan te maken om de zonnepanelen te beschermen tegen de vogels.
 • Als het probleem erg klein is kun je er voor kiezen om een nep plastic vogel op het dak te plaatsen om echte vogels angst in te boezemen. Toch blijkt deze methode helaas niet altijd efficiënt te werken, de meeste vogels zijn te slim en worden niet echt bang van deze plastic vogel.

Vogels nestelen zich graag onder zonnepanelen om een aantal simpele redenen. Tijdens een koude winter genieten ze mee van de warmte die de panelen genereren en in de zomer is het ook een prettige schuilplaats voor de hitte van de zon.

 

 • Daarnaast zijn zonnepanelen ook een prima plek om te schuilen tegen roofdieren zonder te ver afgelegen te zijn van voedingsbronnen.

Kortom, nesten onder zonnepanelen komen dus regelmatig voor en zorgen soms voor problemen. Wil je een oplossing vinden? Zoek niet verder en vraag een vrijblijvende offerte aan om zonnepanelen afschermen voor vogels in een handomdraai te regelen.

Er kunnen behoorlijk wat problemen ontstaan als je last hebt van vogelnesten onder zonnepanelen. Om je een goed beeld te geven van al deze zaken hebben we een opsomming gemaakt van de meest voorkomende problemen:

 

 • Het ontstaan van uitwerpselen en rotzooi rondom je installatie, het spreekt natuurlijk voor zichzelf dat de aanwezigheid van vogelnesten de hoeveelheid uitwerpselen op- en rondom je zonnepaneleninstallatie aanzienlijk laat toenemen.
 • Een vogelnest onder zonnepanelen kan er voor zorgen dat insecten zich aangetrokken voelen tot de locatie van je zonnepanelensysteem. Dit kan vervelende gevolgen hebben, niemand wil natuurlijk een groot aantal insecten aantrekken in- en rondom de woning.
 • Als je geen fan bent van geluidsoverlast is een vogelnest verwijderen onder zonnepanelen echt noodzakelijk. Wordt je al regelmatig s ’nachts wakker door kraaiende duiven? Dan is het aan te raden om actie te ondernemen voordat er talloze soortgenoten zich ook komen nestelen.
 • Het grootste risico is brandgevaar, het materiaal dat vogels gebruiken is namelijk behoorlijk brandbaar en het gebruik van zonnepanelen verhoogt het risico en gevaar op brand.