Kennisbank

Vogelwering Zonnepanelen

Vogels kunnen voor veel geluidsoverlast zorgen, zeker wanneer er weinig ruimte is onder uw zonnepanelen installatie. Genoeg van alle herrie op het dak? Kies voor vogelwering rondom uw zonnepanelen. Neem contact met ons op, wij zorgen er voor dat de rust snel is wedergekeerd.

ZONNEPANELEN VOGELVRIJ

Overlast voorkomen met vogelwering

voor Zonnepanelen

Uw zonnepanelen beschermen is onze specialiteit, wij zijn gespecialiseerd in het voorkomen van schade en geluidsoverlast door nestelende vogels. Zo verzekeren wij uw installatie van een optimaal rendement. 

Voordelen van vogelwering voor zonnepanelen:

Brand gevaar en rendement verlies

risico's nestelende vogels.

FAQ

Veelgestelde vragen

Vogels onder zonnepanelen, het is een nieuw fenomeen tegenwoordig met de enorme groei aan zonnepanelen in Nederland. Jaarlijks wordt er helaas flink wat schade toegebracht aan daken en zonnepanelen, vervuiling door nesten en nestmateriaal zorgen er voor dat het rendement van je zonnepanelen sterk achteruit gaat en kunnen bovendien zorgen voor defecten.

Wat voor problemen kunnen er ontstaan?

Je moet dan denken aan doorgeknaagde bekabeling, algemene vervuiling van je installatie en misschien nog wel het grootste probleem, minder ventilatie.Vogels weren onder zonnepanelen is dus een noodzakelijk kwaad geworden maar gelukkig is hier al een oplossing voor gevonden.

Onze oplossing, dier- en milieuvriendelijk

De oplossing die wij aanbieden zorgt er voor dat al deze problemen in een handomdraai zijn opgelost, bovendien werken wij milieu- en diervriendelijk. Ons systeem biedt je de optie om gaas tegen vogels onder zonnepanelen te plaatsen en is bruikbaar op zo goed als alle soorten zonnepanelen

Over het algemeen zien we dezelfde soorten vogels vaak voor problemen zorgen als het gaat om nesten onder zonnepanelen. In de meeste gevallen constateren we dat er kauwen onder de zonnepanelen zitten, maar het komt ook regelmatig voor dat er duiven of kraaien een mooi nestje hebben gebouwd.

 

Kauwen onder zonnepanelen

Kauwen zijn zwarte, gedrongen vogels die meestal een zilvergrijze kopzijde hebben, je zult ze vast wel herkennen uit het dagelijkse leven. Groepen kauwen hebben meestal een uitgebreide sociale structuur met een pikorde en er zijn vaak verliefde stelletjes te vinden.

 • Dit type vogel is bijna altijd onafscheidelijk en leeft lang samen. Om deze simpele reden zien we maar al te vaak dat er meerdere, of zelfs groepjes kauwen onder zonnepanelen gaan nestelen.
Kraaien onder zonnepanelen

Kraaien zijn bij uitstek de bekendste vogels in Nederland, je ziet ze tegenwoordig overal en ook steeds vaker in grote steden. Ook zwarte kraaien zijn behoorlijk sociale dieren en leven buiten het broedseizoen graag in groepen.

 • Om deze simpele reden zien we ook vaak kraaien onder zonnepanelen, het komt nog wel voor dat we maar 1 kraaiennest onder zonnepanelen vinden, maar over het algemeen vinden we een aantal nesten bij klanten.
Duiven onder zonnepanelen

Duiven zijn in Nederland ook nog steeds op grote schaal aanwezig, iedereen heeft in zijn leven wel eens een kleine irritatie opgebouwd tegen deze vogels. Vroeg in de ochtend hebben ze namelijk de neiging om op een dak te gaan kirren waardoor mensen wakker worden.

 • Met de opkomst van zonnepanelen zien we ze echter ook steeds vaker terug onder zonnepanelen, het nestelen gaat vaak eenvoudig en duiven zien deze plek als een comfortabele verblijfplaats. Doorgaans vinden we 1 tot 2 nestjes en in zeldzame gevallen zelfs meer.

Er zitten talloze voordelen aan het gebruiken van onze oplossingen voor vogels onder zonnepanelen. Zo sluit ons systeem naadloos aan op iedere dakpan en kunnen we schade aan daken en zonnepanelen voorkomen.

 

 • Nog een groot voordeel is dat er na het aanbrengen van onze oplossing weer sprake is van optimale ventilatie. Daardoor heb je het beste rendement op je zonnepanelen en hoef je je geen zorgen te maken over je investering.
 • Als het probleem al wat verder gevorderd is zorgen wij er voor dat je geen last meer hebt van geluidsoverlast van vogels en heb je geen of minder last meer van verstopping door nestafval, je dakgoot heeft er nog nooit zo schoon uitgezien!

Bescherming vogels zonnepanelen in orde maken?

Kortom, geen last meer van situaties waar brandgevaar een rol kan spelen, geen geluidsoverlast meer en een prachtig, schoon dak zonder allerlei uitwerpselen van vogels en duiven. Interesse in onze oplossingen? Zoek niet verder en vraag een vrijblijvende offerte aan om zonnepanelen afschermen voor vogels in een handomdraai te regelen.

Het komt regelmatig voor dat eigenaren van zonnepanelen last hebben van vogelnesten onder hun zonnepanelen, dit kan irritant zijn en er zitten bovendien ook nog wat gevaren aan.

 

Zonnepanelen afschermen voor vogels, wat nu?

We raden mensen aan om direct actie te ondernemen als er vogelnesten gevonden worden rondom, of onder de zonnepanelen installatie. Dit kun je op een aantal manieren doen, om je op weg te helpen hebben we een aantal stappen op een rijtje gezet:

 • Vraag een gratis offerte aan op onze website, wij maken dan een goede inschatting van de huidige problematiek en kunnen een goed beeld geven van de ernst van de situatie. Mocht het nodig zijn om direct in actie te komen, dan kunnen we helpen om een goed plan te maken om de zonnepanelen te beschermen tegen de vogels.
 • Als het probleem erg klein is kun je er voor kiezen om een nep plastic vogel op het dak te plaatsen om echte vogels angst in te boezemen. Toch blijkt deze methode helaas niet altijd efficiënt te werken, de meeste vogels zijn te slim en worden niet echt bang van deze plastic vogel.

Vogels nestelen zich graag onder zonnepanelen om een aantal simpele redenen. Tijdens een koude winter genieten ze mee van de warmte die de panelen genereren en in de zomer is het ook een prettige schuilplaats voor de hitte van de zon.

 

 • Daarnaast zijn zonnepanelen ook een prima plek om te schuilen tegen roofdieren zonder te ver afgelegen te zijn van voedingsbronnen.

Kortom, nesten onder zonnepanelen komen dus regelmatig voor en zorgen soms voor problemen. Wil je een oplossing vinden? Zoek niet verder en vraag een vrijblijvende offerte aan om zonnepanelen afschermen voor vogels in een handomdraai te regelen.

Er kunnen behoorlijk wat problemen ontstaan als je last hebt van vogelnesten onder zonnepanelen. Om je een goed beeld te geven van al deze zaken hebben we een opsomming gemaakt van de meest voorkomende problemen:

 

 • Het ontstaan van uitwerpselen en rotzooi rondom je installatie, het spreekt natuurlijk voor zichzelf dat de aanwezigheid van vogelnesten de hoeveelheid uitwerpselen op- en rondom je zonnepaneleninstallatie aanzienlijk laat toenemen.
 • Een vogelnest onder zonnepanelen kan er voor zorgen dat insecten zich aangetrokken voelen tot de locatie van je zonnepanelensysteem. Dit kan vervelende gevolgen hebben, niemand wil natuurlijk een groot aantal insecten aantrekken in- en rondom de woning.
 • Als je geen fan bent van geluidsoverlast is een vogelnest verwijderen onder zonnepanelen echt noodzakelijk. Wordt je al regelmatig s ’nachts wakker door kraaiende duiven? Dan is het aan te raden om actie te ondernemen voordat er talloze soortgenoten zich ook komen nestelen.
 • Het grootste risico is brandgevaar, het materiaal dat vogels gebruiken is namelijk behoorlijk brandbaar en het gebruik van zonnepanelen verhoogt het risico en gevaar op brand.