Kennisbank

Systeem inspectie/controle

Door de stijgende populariteit komen wij in het veld tijdens onze werkzaamheden vaak installaties tegen die niet aan de kwaliteitseisen voldoen. Zoals gezegd is er door de slechte kwaliteit een grotere kans op brand of storingen in het systeem.

Het is dus raadzaam om jouw PV-installatie regelmatig te laten inspecteren. Waarom? Lees mee of kies direct voor onze zonnepanelen inspectie. we vertellen u er op deze pagina alles over.

Wat is een zonnepanelen inspectie?

Een zonnepanelen inspectie is een check up van een zonnesysteem. Hierbij moet er een inspectie plaatsvinden die voldoet aan de richtlijnen die gesteld zijn. De richtlijnen die hiervoor in het leven zijn geroepen zijn de NEN-EN-IEC-62246 norm en de NEN 1010 norm.

Naast deze normen zijn er vaak ook nog extra regels waar een inspectie aan moet voldoen, deze worden vanuit de verzekering geëist. Tijdens de inspectie wordt er onder andere gekeken naar de efficiëntie, duurzaamheid, veiligheid en de betrouwbaarheid van het systeem. Graag een inspectie laten uitvoeren? Ons team helpt u graag verder!

Waarom kiezen voor een zonnepanelen inspectie?

Door een zonnepanelen inspectie te laten uitvoeren bent u ervan verzekerd dat het goed zit met de veiligheid van uw zonnepanelen. Door de stijgende populariteit worden zonnepanelen niet altijd even goed geplaatst, wat kan resulteren in extra risico op storingen in het systeem en brand. Regelmatig een inspectie laten uitvoeren is dan ook verstandig. Zonnepanelen Servicepunt heeft vakkundige inspecteurs die jou hier mee kunnen helpen.

Het is vaak verplicht om een degelijke inspectie te laten uitvoeren vanuit de verzekeraar. Is deze inspectie niet uitgevoerd en kan de verzekeraar niet vaststellen dat er voldaan wordt aan de voorwaarden van de SCIOS Scope 12 inspectie? Dan zal de aanvraag voor een verzekering voor uw zonnepanelen vaak niet worden goedgekeurd. Tevens kunnen we meekijken met de garantie wanneer er eventuele schade is geconstateerd.

Tot slot kan er via een inspectie gemeten worden wat het maximale rendement is, en of deze op dat moment ook behaald wordt.

Hoe voeren wij een zonnepanelen inspectie uit? 

Naast de bovengenoemde inspectiemethode worden onze zonnepanelen inspecties uitgevoerd aan de hand van de volgende normen:

  • NEN-EN-IEC-62246 norm
  • NEN 1010 norm

Door deze normen weten onze inspecteurs exact wat er gecontroleerd moet worden, dit wordt gedaan middels een visuele controle en metingen.

Er zijn een aantal onderdelen waar we naar kijken tijdens de inspectie:

  • Hoe het met de duurzaamheid van gebruikte materialen zit, denk hierbij vooral aan bevestigingsmaterialen en kabels
  • Hoe betrouwbaar de zonnepanelen installatie is
  • Hoe veilig de zonnepanelen zijn geplaatst en werken
  • Hoe efficiënt de zonnepanelen werken

Naast de inspectie bestaat er ook de mogelijkheid om een thermografisch onderzoek te laten doen. Bij dit onderzoek wordt er gekeken naar het maximale rendement.

Niet goed werkende verbindingen en cellen die niet meer werken worden ontdekt, fijn is dat voor dit onderzoek de zonnepanelen niet uitgeschakeld hoeven te worden. Wel moet dit gebeuren op een dag met veel zon, zo kan het maximale rendement optimaal gemeten worden en komen problemen in de installatie sneller aan het licht.

Dit zeggen onze klanten

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

8,2

103 beoordelingen, via Google reviews

Milan Navratil
Milan Navratil
06/05/2024
Wij hebben een installatie van ruim 7 jaar oud liggen op ons dak. De omvormer sloeg meermaals in storing, de installateur van ons bestaat niet meer, dus hebben wij hebben ZSP benaderd om bij ons langs te komen voor de storing op te sporen en op te lossen, en meteen de gehele installatie laten controleren. Er kwamen 2 vriendelijke monteurs langs precies op tijd volgens afspraak, die vervolgens de storing binnen een no time hebben opgespoord en ook opgelost. Vervolgens hebben zij ruim de tijd genomen om de gehele installatie te controleren en aan te pakken waar nodig. Bedankt ZSP.
Martijn van Duyvenbode
Martijn van Duyvenbode
07/04/2024
Onlangs service verkregen van Zonnepanelen Servicepunt. Sinds een jaar zonnepanelen maar er zat een productiefout in de optimizers waardoor deze vervangen moesten worden. We kregen keurig en op tijd bericht hoe het geheel zou gaan verlopen en hoe laat de monteurs kwamen, en op de dag zelf waren ze goed op tijd, vertelde duidelijk wat ze gingen doen en na een paar uur was alles geregeld en de zonnepanelen functioneren weer. Natuurlijk koffie klaargemaakt en nog even met de jongens bakkie gedaan. Zeer tevreden over het Servicepunt. Absoluut een aanrader als er wat is met je zonnepanelen. Gr. Martijn
Bryson Macllynn Poulina
Bryson Macllynn Poulina
03/04/2024
Top bedrijf🤝🏽💯
Bjarne Bakker
Bjarne Bakker
03/04/2024
Super klantvriendelijk bedrijf!
Synaptic.
Synaptic.
03/04/2024
Top service! Storing opgelost en alles netjes achtergelaten.
Andrada Stan
Andrada Stan
03/04/2024
I’m really happy with the service. It was quick and professional. Thanks a lot!
Rick Stoops
Rick Stoops
03/04/2024
Ruud van Geffen
Ruud van Geffen
03/04/2024
Top service! Vervanging was snel gedaan, contact liep soepel via e-mail en telefoon.