Kennisbank

Systeem inspectie/controle

Door de stijgende populariteit komen wij in het veld tijdens onze werkzaamheden vaak installaties tegen die niet aan de kwaliteitseisen voldoen. Zoals gezegd is er door de slechte kwaliteit een grotere kans op brand of storingen in het systeem.

Het is dus raadzaam om jouw PV-installatie regelmatig te laten inspecteren. Waarom? Lees mee of kies direct voor onze zonnepanelen inspectie. we vertellen u er op deze pagina alles over.

Wat is een zonnepanelen inspectie?

Een zonnepanelen inspectie is een check up van een zonnesysteem. Hierbij moet er een inspectie plaatsvinden die voldoet aan de richtlijnen die gesteld zijn. De richtlijnen die hiervoor in het leven zijn geroepen zijn de NEN-EN-IEC-62246 norm en de NEN 1010 norm.

Naast deze normen zijn er vaak ook nog extra regels waar een inspectie aan moet voldoen, deze worden vanuit de verzekering geëist. Tijdens de inspectie wordt er onder andere gekeken naar de efficiëntie, duurzaamheid, veiligheid en de betrouwbaarheid van het systeem. Graag een inspectie laten uitvoeren? Ons team helpt u graag verder!

Waarom kiezen voor een zonnepanelen inspectie?

Door een zonnepanelen inspectie te laten uitvoeren bent u ervan verzekerd dat het goed zit met de veiligheid van uw zonnepanelen. Door de stijgende populariteit worden zonnepanelen niet altijd even goed geplaatst, wat kan resulteren in extra risico op storingen in het systeem en brand. Regelmatig een inspectie laten uitvoeren is dan ook verstandig. Zonnepanelen Servicepunt heeft vakkundige inspecteurs die jou hier mee kunnen helpen.

Het is vaak verplicht om een degelijke inspectie te laten uitvoeren vanuit de verzekeraar. Is deze inspectie niet uitgevoerd en kan de verzekeraar niet vaststellen dat er voldaan wordt aan de voorwaarden van de SCIOS Scope 12 inspectie? Dan zal de aanvraag voor een verzekering voor uw zonnepanelen vaak niet worden goedgekeurd. Tevens kunnen we meekijken met de garantie wanneer er eventuele schade is geconstateerd.

Tot slot kan er via een inspectie gemeten worden wat het maximale rendement is, en of deze op dat moment ook behaald wordt.

Hoe voeren wij een zonnepanelen inspectie uit? 

Naast de bovengenoemde inspectiemethode worden onze zonnepanelen inspecties uitgevoerd aan de hand van de volgende normen:

  • NEN-EN-IEC-62246 norm
  • NEN 1010 norm

Door deze normen weten onze inspecteurs exact wat er gecontroleerd moet worden, dit wordt gedaan middels een visuele controle en metingen.

Er zijn een aantal onderdelen waar we naar kijken tijdens de inspectie:

  • Hoe het met de duurzaamheid van gebruikte materialen zit, denk hierbij vooral aan bevestigingsmaterialen en kabels
  • Hoe betrouwbaar de zonnepanelen installatie is
  • Hoe veilig de zonnepanelen zijn geplaatst en werken
  • Hoe efficiënt de zonnepanelen werken

Naast de inspectie bestaat er ook de mogelijkheid om een thermografisch onderzoek te laten doen. Bij dit onderzoek wordt er gekeken naar het maximale rendement.

Niet goed werkende verbindingen en cellen die niet meer werken worden ontdekt, fijn is dat voor dit onderzoek de zonnepanelen niet uitgeschakeld hoeven te worden. Wel moet dit gebeuren op een dag met veel zon, zo kan het maximale rendement optimaal gemeten worden en komen problemen in de installatie sneller aan het licht.

Inspectie aanvragen

Direct service aanvragen? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt binnen twee werkdagen een vrijblijvende offerte.

Dit zeggen onze klanten

Gerard Voshaar
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Alles ging van een leien dakje. De mensen werken netjes en ruimen alles mooi op.
Marian Vermeulen-van Bree
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Zeer tevreden over dit bedrijf. Het telefonisch contact verliep heel gemoedelijk, alle vragen werden duidelijk beantwoord.
Jos de Haas
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Prima bedrijf! Deze week heb ik door het bedrijf "zonnepanelen servicepunt", ter uitbreiding, 2 extra zonnepanelen laten plaatsen.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

8,2

103 beoordelingen, via Google reviews