Kennisbank

Schade & Garanties

Bij Zonnepanelen Servicepunt begrijpen we hoe belangrijk het is om jouw investering in zonne-energie te beschermen. Daarom bieden we uitgebreide ondersteuning m.b.t. garanties voor eventuele schade of defecten aan jouw zonnepanelen en omvormers. Hieronder vind je nuttige informatie over gebruikelijke garantievoorwaarden voor zonne-installaties en hoe we je kunnen helpen in geval van problemen.

Garantieoverzicht:

 • Fabrieksgarantie op Producten:
  Zonnepanelen Servicepunt is trotse servicepartner van SolarEdge en andere gerenommeerde fabrikanten die hoogwaardige en duurzame producten leveren. Jouw zonnepanelen en eventuele omvormer worden vaak geleverd met een fabrieksgarantie van 15 jaar. Deze garantie dekt materiaal- en fabricagefouten op zonnepanelen, optimizers en omvormers die gedurende deze periode kunnen optreden.

 • Installatiegarantie:
  Naast de fabrieksgarantie heeft u ook recht op een installatiegarantie die meestal varieert van 2 tot 5 jaar. Dit betekent dat we eventuele installatiefouten zoals; losse klemmen, beschadiging aan het frame of zonnepaneel, losse connectoren en slecht presterende prestaties kosteloos dienen te worden gecorrigeert binnen de aangegeven garantieperiode.

Overige defecten/schade:

 • Weersomstandigheden:
  Hoewel zonnepanelen ontworpen zijn om bestand te zijn tegen diverse weersomstandigheden, kunnen er onvoorziene gebeurtenissen optreden. Schade veroorzaakt door extreme weersomstandigheden, zoals hagel, storm of blikseminslag, valt vaak onder een aparte verzekering. Onze experts kunnen je begeleiden bij het begrijpen van verzekeringsclaims en helpen bij het documenteren van schade voor een soepele afhandeling.

Wanneer vervalt de Garantie?

Het is belangrijk om te begrijpen dat de garantie kan vervallen als gevolg van bepaalde omstandigheden, waaronder:

 • Onjuist gebruik van de apparatuur.
 • Ongeautoriseerde reparaties of wijzigingen.
 • Schade veroorzaakt door natuurevenementen, zoals blikseminslag, stormen, overstromingen, enz.
 • Gebruik van ondeugdelijke of niet-aanbevolen accessoires (ben zeker van gedegen vogelwering).

We raden aan om de garantievoorwaarden van de fabrikant zorgvuldig door te nemen om volledig op de hoogte te zijn van de dekking en eventuele uitzonderingen.

Ondersteuning en advies

Bij Zonnepanelen Servicepunt helpen je graag om je problemen inzichtelijk te maken en bieden je ondersteuning bij een garantie aanvraag. Ons toegewijde team staat voor je klaar om eventuele problemen snel en efficiënt aan te pakken, zodat je maximaal kunt blijven profiteren van je zonne-energiesysteem. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over gebruikelijke garantievoorwaarden, verzekeringen en hoe we je kunnen ondersteunen bij het beschermen van jouw investering in duurzame energie.

Dit zeggen onze klanten

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

8,2

103 beoordelingen, via Google reviews

Milan Navratil
Milan Navratil
06/05/2024
Wij hebben een installatie van ruim 7 jaar oud liggen op ons dak. De omvormer sloeg meermaals in storing, de installateur van ons bestaat niet meer, dus hebben wij hebben ZSP benaderd om bij ons langs te komen voor de storing op te sporen en op te lossen, en meteen de gehele installatie laten controleren. Er kwamen 2 vriendelijke monteurs langs precies op tijd volgens afspraak, die vervolgens de storing binnen een no time hebben opgespoord en ook opgelost. Vervolgens hebben zij ruim de tijd genomen om de gehele installatie te controleren en aan te pakken waar nodig. Bedankt ZSP.
Martijn van Duyvenbode
Martijn van Duyvenbode
07/04/2024
Onlangs service verkregen van Zonnepanelen Servicepunt. Sinds een jaar zonnepanelen maar er zat een productiefout in de optimizers waardoor deze vervangen moesten worden. We kregen keurig en op tijd bericht hoe het geheel zou gaan verlopen en hoe laat de monteurs kwamen, en op de dag zelf waren ze goed op tijd, vertelde duidelijk wat ze gingen doen en na een paar uur was alles geregeld en de zonnepanelen functioneren weer. Natuurlijk koffie klaargemaakt en nog even met de jongens bakkie gedaan. Zeer tevreden over het Servicepunt. Absoluut een aanrader als er wat is met je zonnepanelen. Gr. Martijn
Bryson Macllynn Poulina
Bryson Macllynn Poulina
03/04/2024
Top bedrijf🤝🏽💯
Bjarne Bakker
Bjarne Bakker
03/04/2024
Super klantvriendelijk bedrijf!
Synaptic.
Synaptic.
03/04/2024
Top service! Storing opgelost en alles netjes achtergelaten.
Andrada Stan
Andrada Stan
03/04/2024
I’m really happy with the service. It was quick and professional. Thanks a lot!
Rick Stoops
Rick Stoops
03/04/2024
Ruud van Geffen
Ruud van Geffen
03/04/2024
Top service! Vervanging was snel gedaan, contact liep soepel via e-mail en telefoon.