Kennisbank

Schade & Garanties

Bij Zonnepanelen Servicepunt begrijpen we hoe belangrijk het is om jouw investering in zonne-energie te beschermen. Daarom bieden we uitgebreide ondersteuning m.b.t. garanties voor eventuele schade of defecten aan jouw zonnepanelen en omvormers. Hieronder vind je nuttige informatie over gebruikelijke garantievoorwaarden voor zonne-installaties en hoe we je kunnen helpen in geval van problemen.

Garantieoverzicht:

 • Fabrieksgarantie op Producten:
  Zonnepanelen Servicepunt is trotse servicepartner van SolarEdge en andere gerenommeerde fabrikanten die hoogwaardige en duurzame producten leveren. Jouw zonnepanelen en eventuele omvormer worden vaak geleverd met een fabrieksgarantie van 15 jaar. Deze garantie dekt materiaal- en fabricagefouten op zonnepanelen, optimizers en omvormers die gedurende deze periode kunnen optreden.

 • Installatiegarantie:
  Naast de fabrieksgarantie heeft u ook recht op een installatiegarantie die meestal varieert van 2 tot 5 jaar. Dit betekent dat we eventuele installatiefouten zoals; losse klemmen, beschadiging aan het frame of zonnepaneel, losse connectoren en slecht presterende prestaties kosteloos dienen te worden gecorrigeert binnen de aangegeven garantieperiode.

Overige defecten/schade:

 • Weersomstandigheden:
  Hoewel zonnepanelen ontworpen zijn om bestand te zijn tegen diverse weersomstandigheden, kunnen er onvoorziene gebeurtenissen optreden. Schade veroorzaakt door extreme weersomstandigheden, zoals hagel, storm of blikseminslag, valt vaak onder een aparte verzekering. Onze experts kunnen je begeleiden bij het begrijpen van verzekeringsclaims en helpen bij het documenteren van schade voor een soepele afhandeling.

Wanneer vervalt de Garantie?

Het is belangrijk om te begrijpen dat de garantie kan vervallen als gevolg van bepaalde omstandigheden, waaronder:

 • Onjuist gebruik van de apparatuur.
 • Ongeautoriseerde reparaties of wijzigingen.
 • Schade veroorzaakt door natuurevenementen, zoals blikseminslag, stormen, overstromingen, enz.
 • Gebruik van ondeugdelijke of niet-aanbevolen accessoires.

We raden aan om de garantievoorwaarden van de fabrikant zorgvuldig door te nemen om volledig op de hoogte te zijn van de dekking en eventuele uitzonderingen.

Ondersteuning en advies

Bij Zonnepanelen Servicepunt helpen je graag om je problemen inzichtelijk te maken en bieden je ondersteuning bij een garantie aanvraag. Ons toegewijde team staat voor je klaar om eventuele problemen snel en efficiënt aan te pakken, zodat je maximaal kunt blijven profiteren van je zonne-energiesysteem. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over gebruikelijke garantievoorwaarden, verzekeringen en hoe we je kunnen ondersteunen bij het beschermen van jouw investering in duurzame energie.

Vrijblijvend contact

Meer informatie of advies? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

Dit zeggen onze klanten

Gerard Voshaar
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Alles ging van een leien dakje. De mensen werken netjes en ruimen alles mooi op.
Marian Vermeulen-van Bree
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Zeer tevreden over dit bedrijf. Het telefonisch contact verliep heel gemoedelijk, alle vragen werden duidelijk beantwoord.
Jos de Haas
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Prima bedrijf! Deze week heb ik door het bedrijf "zonnepanelen servicepunt", ter uitbreiding, 2 extra zonnepanelen laten plaatsen.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

8,2

103 beoordelingen, via Google reviews