Groen lampje op omvormer knippert

Heeft u een omvormer voor zonnepanelen waarop een groen lampje knippert en vraagt u zich af wat dit betekent? U bent waarschijnlijk niet de enige. Een groen lampje dat knippert is een veel voorkomende indicatie op omvormers, en het goede nieuws is dat het in de meeste gevallen geen reden tot zorg is en geen invloed heeft op de levensduur van de omvormer.

In deze gids leggen we u duidelijk uit wat het knipperen van een groen lampje kan betekenen en hoe u in dat geval het beste kunt handelen. We gaan verschillende merken en typen omvormers langs, zodat u precies weet waar u aan toe bent en wat u eventueel moet doen om het op te lossen.

groen lampje omvormer knippert

Wat betekent het als er een groen lampje op een omvormer knippert?

Als het groene lampje op uw omvormer knippert, duidt dit meestal op een normaal functioneren van het apparaat. Afhankelijk van het merk en type omvormer kan een knipperend groen lampje verschillende dingen betekenen.

Over het algemeen geeft het aan dat de omvormer stroom ontvangt van de zonnepanelen, maar dit kan variëren van ‘het apparaat is aan het opstarten’ tot ‘de omvormer is actief energie aan het omzetten’.

Het is belangrijk om te weten dat elk merk specifieke patronen gebruikt voor hun indicatielampjes. Daarom gaan we hieronder specifieker in op wat knipperende groene lampjes betekenen bij verschillende merken omvormers. In ieder geval goed nieuws, uw omvormer hoeft niet vervangen te worden.

Lampje SolarEdge omvormer knippert groen

Wanneer het groene lampje op uw SolarEdge omvormer knippert, betekent dit dat het apparaat verbonden is met het AC-netwerk, maar op dat moment geen energie produceert. Dit is een normale indicatie buiten productie-uren, zoals tijdens de nacht of bij zeer weinig zonlicht.

Echter, als dit gedurende daglichturen voorkomt, kan het wijzen op een tijdelijke pauze in de energieproductie, bijvoorbeeld als gevolg van een tijdelijke schaduw of een kortstondige storing van de omvormer

In de meeste gevallen hoeft u zich geen zorgen te maken en zal de productie hervatten zodra de omstandigheden verbeteren. Heeft u toch het idee dat u te maken heeft met een SolarEdge storing? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Lampje SMA omvormer knippert groen

Bij een SMA omvormer wijst een langzaam pulserend groen lampje erop dat de omvormer bezig is met opstarten of uitschakelen. Dit gedrag is volkomen normaal en maakt deel uit van de dagelijkse werking van uw omvormer. Het groene lampje geeft dus in essentie de status van de omvormer aan.

Als het lampje continu knippert tijdens de uren dat uw zonnepanelen energie zouden moeten produceren, is het goed om de status en instellingen van uw omvormer te controleren of contact op te nemen met een servicetechnicus, voor het geval er een probleem is met de energieproductie.

Lampje GoodWe omvormer knippert groen

Op een GoodWe omvormer kan een knipperend groen lampje verschillende betekenissen hebben. Als de groene LED knippert met een interval van 2 seconden, betekent dit dat de omvormer wacht op de juiste voorwaarden om stroom terug te leveren aan het net. Dit is een standaardprocedure voordat de omvormer begint met het daadwerkelijk terugleveren van energie.

Als het groene lampje snel knippert, duidt dit op een software-update die bezig is. Tijdens deze update kan de normale werking van de omvormer tijdelijk anders zijn.

Een pulserend groen lampje geeft ten slotte de dynamische vermogen indicatie tijdens het teruglever proces aan. Afhankelijk van de snelheid van het pulseren, kan dit aangeven hoeveel vermogen er wordt geleverd, waarbij u zelfs de optie heeft om deze dynamische weergave uit te schakelen als u dat wenst.

Hoe werkt het?

Service & Onderhoud abonnement

Wanneer u klant wordt bij ons controleren wij eerst uw gehele zonnesysteem. Na deze controle houden wij uw zonnesysteem 24 uur per dag 7 dagen per week in de gaten.

Door de informatie van uw omvormer op afstand uit te lezen en gebruik te maken van de prestaties van vergelijkbare zonne-installaties, weerdata en slimme rekenmodellen wordt iedere dag berekend hoeveel uw zonnepanelen op zouden moeten brengen.

  • Altijd een optimaal werkende zonne-installatie
  • 24 uur per dag monitoring door onze specialisten
  • Ervaren installateurs
  • Gratis advies op maat
  • Hulp op afstand

Lampje GroWatt omvormer knippert groen

Bij de GroWatt omvormers kan een knipperend groen lampje wijzen op een netwerkverbinding zonder dat er een verbinding is met de GroWatt servers. Dit kan gebeuren wanneer de noodzakelijke poorten, zoals 5279 en 5280, niet goed zijn ingesteld of tijdelijk geblokkeerd zijn op uw router.

Hoewel moderne routers deze poorten vaak dynamisch openen voor uitgaande verbindingen, kan het controleren van deze instellingen helpen om dit probleem op te lossen.

Als u verzekerd bent van een correcte internetverbinding en de juiste poort instellingen, maar het probleem blijft bestaan, kan dit een tijdelijke onderbreking in de verbinding met de servers betekenen. In de meeste gevallen zal dit vanzelf herstellen.

Lampje Enphase omvormer knippert groen

Bij Enphase omvormers duidt een knipperend groen lampje doorgaans op normale activiteit. Het groene licht is een teken dat alles naar behoren functioneert. Als het lampje echter begint te knipperen, betekent dit meestal dat de omvormer bezig is met een proces, vergelijkbaar met een programma dat even moet laden om gegevens te verwerken.

Dit is een indicatie dat de Envoy-S, de communicatie hub van Enphase, actief bezig is met zijn taken. Dit knipperen is normaal en geen reden voor zorg. U kunt dit zien als een statusindicator die u laat weten dat alles in orde is met uw (micro) omvormer.

Lampje Huawei omvormer knippert groen

Bij Huawei omvormers kunnen de knipperende groene LED’s verschillende statussen aangeven. Als LED 1 en LED 2 beide knipperen met lange intervallen van 1 seconde, betekent dit dat zowel de DC als de AC zijn ingeschakeld, maar dat er geen stroom aan het net wordt geleverd.

Als alleen LED 1 op dezelfde manier knippert, terwijl LED 2 uit is, is de DC ingeschakeld maar de AC uitgeschakeld. Dit kan duiden op een opstartfase of een specifieke configuratie.

LED 3 die groen knippert met korte intervallen van ongeveer 0,2 seconde geeft aan dat er communicatie plaatsvindt, bijvoorbeeld bij verbinding maken met een mobiel apparaat. Als LED 3 knippert met lange intervallen, betekent dit dat er een succesvolle verbinding is gemaakt met een mobiel apparaat.

Lees ook: conformiteitscertificaat voor de omvormer

Komt u er zelf niet helemaal uit?

Heeft u nog vragen of blijft het probleem met uw omvormer zich voordoen, zelfs na het doorlopen van de nodige stappen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Zonnepanelen Servicepunt. Onze experts staan klaar om u te helpen en ervoor te zorgen dat uw zonne-energiesysteem optimaal blijft functioneren.

Het tijdig oplossen van eventuele problemen met uw zonne-energiesysteem is essentieel voor de duurzaamheid en efficiëntie van uw systeem. Neem vandaag nog contact met ons op voor directe ondersteuning of advies.

Inspectie aanvragen

Direct service aanvragen? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt binnen twee werkdagen een vrijblijvende offerte.

Dit zeggen onze klanten

Gerard Voshaar
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Alles ging van een leien dakje. De mensen werken netjes en ruimen alles mooi op.
Marian Vermeulen-van Bree
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Zeer tevreden over dit bedrijf. Het telefonisch contact verliep heel gemoedelijk, alle vragen werden duidelijk beantwoord.
Jos de Haas
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Prima bedrijf! Deze week heb ik door het bedrijf "zonnepanelen servicepunt", ter uitbreiding, 2 extra zonnepanelen laten plaatsen.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

8,2

103 beoordelingen, via Google reviews