Huawei omvormer

Iedereen kent het merk Huawei tegenwoordig, maar wist u al dat deze producent naast telefoons ook omvormers maakt? Huawei heeft de afgelopen 10 jaar vooral veel ervaring opgebouwd in het ontwikkelen van grootschalige commerciële zonneprojecten en besloot in 2018 de stap te maken naar de residentiële markt en levert inmiddels efficiënte en kwalitatieve omvormers voor zonne-energie.

In deze gids kunt u alles lezen over de verschillende Huawei omvormers en helpen we u om eventuele problemen met dit product op te lossen.

Zonnepanelen Serviceplan

Als eigenaar van een zonnesysteem wilt u het beste uit de zon halen. Daarom kunt u zich bij ons aanmelden voor een Service & Onderhoud abonnement.

Dit geeft u de zekerheid dat uw zonnepanelen doen wat ze moeten doen en alles uit de zon halen. En dat problemen snel verholpen worden als die zich toch voordoen. Dat kan met een Service & Onderhoud abonnement.

Huawei

Huawei is een van de meest toonaangevende wereldwijde aanbieders van ICT- en netwerk energieoplossingen geworden, tegenwoordig levert Huawei producten aan meer dan een derde van de wereldbevolking. Zo worden de producten van Huawei nu al aan meer dan 170 landen geleverd en blijft deze gigant innovatie creëren in talloze markten met als kenmerk hun scherpe prijs/kwaliteit verhouding.

Waarom Huawei omvormers?

Veel mensen kiezen voor Huawei omvormers omdat ze geschikt zijn voor residentieel en commercieel gebruik, ze kunnen zelfs ingezet worden in zonneparken. Daarnaast vinden veel eigenaren van zonnepanelen het prettig om een omvormer van een bekend merk zoals Huawei te kopen.

Nog een groot voordeel van dit type omvormers is dat ze ook zeer geschikt zijn voor zwaardere installaties en standaard over meerdere MPP trackers beschikken. Huawei produceert enkel string-omvormers voor zonne-energie en geen centrale omvormers, binnen het bedrijf is de overtuiging aanwezig dat string technologie superieur is ten opzichte van oudere technieken.

Welke Huawei omvormers zijn er beschikbaar?

Op dit moment zijn er verschillende soorten Huawei omvormers beschikbaar op de markt, u kunt ze onder verdelen in 3 verschillende soorten groepen:

 1. Eenfase omvormers
 2. Driefase omvormers
 3. Hybride omvormers

Om u meer inzicht te geven in de verschillende omvormers bespreken we hieronder een aantal scenario’s en voordelen van ieder type:

Eenfase omvormer van Huawei

De eenfase omvormer van Huawei valt op dit moment binnen de SUN L1-serie en is vooral geschikt voor kleine residentiële projecten tot 15 zonnepanelen. Het uitgangsvermogen ligt tussen de 2 kW tot 6 kW en is voorzien van de zogenoemde ‘dubbele MPPT’s‘.

Een groot voordeel van deze omvormer zijn de mogelijkheden voor monitoring en de ondersteuning voor power optimizers voor zonnepanelen. Nog een opvallend kenmerk van de Huawei omvormer is de betrouwbare behuizing en geïntegreerde beveiliging die er voor zorgt dat het product veilig te gebruiken is.

Driefase omvormer van Huawei

De meeste mensen die kiezen voor een driefase omvormer van Huawei doen dat omdat deze modellen licht en compact zijn, daarnaast is de installatie vrij eenvoudig en behaalt u een hoog rendement met een maximale efficiëntie van 98,6%.

De geïntegreerde interface is daarnaast eenvoudig te gebruiken en is uiteraard te koppelen met het systeem voor energieopslag. Door te kiezen voor deze Huawei omvormers bent u helemaal klaar voor de toekomst en kunt u maximaal rendement behalen op uw zonne-installatie.

Hybride omvormer Huawei

De tweede optie is een hybride Huawei omvormer, deze staat ook wel bekend als een hybride netgekoppelde omvormer of batterij-gebaseerde omvormer. Bij dit soort omvormers combineert u 2 afzonderlijke componenten, zo kan de omvormer gebruikt worden voor batterijopslag, maar uiteraard ook voor het omvormen van zonne-energie.

Huawei omvormers hebben geavanceerde technologie aan boord om op een efficiënte manier energie op te wekken, deze uit te wisselen met het elektriciteitsnet en om vervolgens deze elektriciteit op te slaan.

Wat zijn de voordelen van een Huawei omvormer?

Een Huawei omvormer heeft verschillende voordelen, zo maakt deze producent gebruik van de modernste technologie waardoor ze minimaal vermogensverlies hebben en een efficiency kunnen bereiken van 98.58%.

Als u een van de meest populaire modellen aanschaft, zoals de SUN2000-serie beschikt u over multi-channel MPPT (Maximum Power Point Tracking), waarmee de energieopbrengst altijd wordt gemaximaliseerd.

Uiteraard is er ook goed nagedacht over de veiligheid bij deze omvormers, door de geavanceerde koeltechnologie is de warmteafvoer zo optimaal mogelijk ingericht, daardoor kunnen problemen zoals oververhitting en vermogensverlies worden voorkomen.

Huawei omvormer monitoring

Huawei omvormers zijn eenvoudig te installeren en makkelijk te integreren, daarnaast beschikt de omvormer over een moderne en strakke uitstraling die in iedere woning of bedrijfspand past. U hebt als eindklant direct inzicht in alle opgewekte zonne-energie, en u kunt ook direct zien hoeveel rendement u behaald heeft.

Huawei omvormer uitlezen

U kunt een Huawei omvormer gemakkelijk uitlezen via uw mobiele apparaat met de FusionSolar app, daarnaast kunt u met deze app de omvormer ook in bedrijf stellen of aan troubleshooting doen. De FusionSolar applicatie werkt op alle beschikbare omvormers, u kunt de app downloaden via de volgende link: https://solar.huawei.com/eu/

Omvormer zonnepanelen Huawei een goede keuze?

Doorgaans is de kwaliteit van een Huawei zonnepanelen omvormer van goede kwaliteit en beschikbaar voor een 1-fase systeem met 1, 2, 3, 4 en 5 kilowatt aan vermogen. Dat betekent dat deze omvormers uitermate geschikt zijn voor thuis en andere kleine gebruikers.

Huawei omvormer storing

Heeft u last van een storing, of krijgt u een bepaalde foutcode te zien bij het gebruik van uw Huawei omvormer? Dat kan natuurlijk gebeuren, we raden u aan om eerst de handleiding van het toestel te raadplegen om te zien wat de foutcode en het probleem precies betekent. 

Mocht u er niet uitkomen? Dan raden we u aan om onze omvormer service in te schakelen, Zonnepanelenservicepunt.nl kan u omvormer/optimizers vervangen, reinigen of helpen om technische problemen op te lossen.

Huawei omvormer resetten

 1. Controleer eerst of de AC- en DC- voedingen naar de omvormer voor zonne-energie gelijktijdig zijn aangesloten en check of de indicatoren continu groen branden, dit kan per model verschillen. Bij sommige Huawei omvormers moeten de indicatoren langer dan 3 minuten langzaam knipperen.
 2. Zorg er voor dat u na de eerste stap de AC-schakelaar uitschakelt, zet daarna de DC-schakelaar aan de onderkant van uw omvormer voor zonne-energie in de stand OFF. Check daarna of alle indicatoren op het paneel voor zonne-energie uitgeschakeld zijn.
 3. Voer de volgende handelingen stapsgewijs uit in een tijdsbestek van 3 minuten:
  1. Schakel de AC-schakelaar in en wacht tot de indicator begint met knipperen.
  2. Schakel de AC-schakelaar uit en wacht tot alle indicatoren op het paneel van de omvormer voor zonne-energie uitgeschakeld zijn.
  3. Schakel de AC-schakelaar in en wacht tot alle LED-indicatoren op het paneel van de omvormer gaan knipperen en na ongeveer 30 seconden uitgaan.
 4. Als u deze stappen hebt doorlopen moet u even wachten tot de 3 indicatoren op het paneel van de omvormer snel groen gaan knipperen en vervolgens rood knipperen, dit geeft namelijk aan dat het wachtwoord is hersteld.
 5. Stel uw nieuwe wachtwoord binnen 10 minuten in. (Als er binnen 10 minuten geen bedieningshandeling wordt uitgevoerd, blijft het wachtwoord van de omvormer voor zonne-energie hetzelfde als vóór het resetten.)
  1. Wacht tot de indicator begint met knipperen.
  2. Zoek de oorspronkelijke naam van de WIFI-hotspot (SSID) en het initiële wachtwoord (PSW) op het label aan de zijkant van uw Huawei omvormer voor zonne-energie om direct verbinding te maken met de app.
  3.  U kunt nu op de aanmeldingspagina een nieuw aanmeldingswachtwoord instellen en uzelf aanmelden bij de app.
 6. Stel daarna de parameters en het wachtwoord van de router en het beheersysteem in om extern beheer te implementeren.

Andere soorten omvormers

Natuurlijk kan het zo zijn dat u een omvormer heeft van een ander merk. Voor deze varianten hebben we aparte pagina’s met informatie gemaakt. Bekijk het lijstje hieronder om te kijken of het merk waar u naar op zoek bent er tussen staat:

Service aanvragen

Direct service aanvragen? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt binnen twee werkdagen een vrijblijvende offerte.

Dit zeggen onze klanten

Gerard Voshaar
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Alles ging van een leien dakje. De mensen werken netjes en ruimen alles mooi op.
Marian Vermeulen-van Bree
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Zeer tevreden over dit bedrijf. Het telefonisch contact verliep heel gemoedelijk, alle vragen werden duidelijk beantwoord.
Jos de Haas
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Prima bedrijf! Deze week heb ik door het bedrijf "zonnepanelen servicepunt", ter uitbreiding, 2 extra zonnepanelen laten plaatsen.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

8,2

103 beoordelingen, via Google reviews