Growatt omvormer

De Growatt omvormer is populair in de markt. Niet gek want ze staan bekend om hun flexibiliteit in combinatie met een uitmuntende prijs-kwaliteit verhouding. Ook over het Growatt omvormer geluid zijn kopers positief te spreken. Dit is te danken aan het feit dat het merk bewust heeft gekozen voor het weglaten van een ventilator, hierdoor is de Growatt omvormer fluisterstil.

Problemen of interesse in de Growatt omvormer voor uw zonnesysteem? Op deze pagina behandelen de belangrijkste punten met onder andere informatie over de installatie, geluiden, verbindingen & meldingen van de Growatt omvormer.

Waar staat de Growatt omvormer om bekend?

Flexibiliteit, een goede prijs-kwaliteitverhouding, zeer lage geluidsproductie en uitstekende monitoring. Allemaal punten waar de Growatt omvormer aan voldoet. Het grootste voordeel is de flexibiliteit in de aansluiting van verschillende wattpieken & voltages. Hiermee is het merk toegankelijk voor verschillende markten en vrijwel alle huishoudens in Nederland.

Een andere mooie feature is de monitoring van de prestaties van uw zonnepanelen systeem via de Shinephone app. De data is ook te bekijken via de laptop of PC.

De nieuwe X-serie omvormers van Growatt zijn klein, licht en efficiënt. Ander pluspunt is de anticipatie op export limitaties van eigen opgewekte stroom naar het stroomnetwerk.

Waarom kiezen voor een Growatt omvormer?

Het merk Growatt is in 2010 opgericht en heeft hiermee meer dan 10 jaar ervaring met zonnepaneel omvormers. Na SolarEdge en SMA behoort de Growatt omvormer tot de wereldwijde top 3. Het merk focust zich op kwalitatieve maar betaalbare oplossingen voor zonnepanelen.

De Research en Development afdeling van Growatt is geen ondergeschoven kindje waardoor er constant geïnnoveerd wordt op het gebied van betrouwbaarheid, prestatie, design & onderdelen. Ondanks het feit dat Growatt geen Nederlands merk is heeft zij toch gekozen voor een kantoor in ons land om zo een hoge servicegraad aan Nederlanders te kunnen bieden.

 • Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding;
 • Betrouwbaar en innoverend merk;
 • Gemakkelijke installatie;
 • Lage geluidsproductie;
 • Betrouwbare technische ondersteuning;
 • Geschikt voor residentieel en commercieel gebruik.

Verschillende soorten growatt omvormers

Growatt heeft wereldwijd meer dan 2,6 miljoen omvormers naar meer dan 100 verschillende landen verzonden. We kunnen stellen dat het een gedegen merk is waar u met vertrouwen terecht kunt voor uw energieopslag en slimme oplossingen. Deze wereldwijde dekking kan worden gegarandeerd door de verschillende soorten omvormers die Growatt in de markt heeft geïntroduceerd:

 • Eenfase omvormers
 • Driefase omvormers
 • Hybride omvormers
 • Off-grid omvormers

Eenfase omvormer

De eenfase omvormers van Growatt worden voornamelijk toegepast in de kleinere residentiële projecten. Ze zijn compact, licht en relatief eenvoudig te installeren. De Growatt eenfase omvormers zijn te verkrijgen in verschillende vermogens en geschikt voor zonnesystemen tot 15 panelen.

Driefase omvormer

De Growatt driefase omvormers zijn toepasbaar binnen residentiële en commerciële projecten. Net als de eenfase omvormers zijn de drie fasen varianten ook compact en eenvoudig te installeren. De driefase omvormers van Growatt zijn verkrijgbaar in de vermogensklasse van 0 tot 99.999 Watt.

Hybride omvormer

Hybride omvormers worden steeds populairder, zo ook die van Growatt. Hiermee voegt u namelijk een batterijsysteem toe aan uw zonnepanelen systeem waarmee energieopslag mogelijk wordt. De Growatt hybride omvormer is uitermate geschikt voor tijden waarin de panelen minder presteren door een lagere zonintensiteit.

Off-grid omvormer

De Growatt off-grid omvormer is anders dan een reguliere omvormer. Alle off-grid omvormers hebben de mogelijkheid om opslag accu’s aan te sluiten. Met dit type omvormer is het niet noodzakelijk om aangesloten te zijn op een extern elektriciteitsnetwerk. Logischerwijs wordt de opgewekte stroom opgeslagen en kan deze worden gebruikt wanneer hier vraag naar is.

Hoe lang garantie op Growatt omvormers?

Growatt omvormers gekocht in Nederland en België na mei 2020 zijn voorzien van een garantie tot 10 jaar. Let er na aankoop goed op dat u eventuele registratieformulieren voor de garantie op tijd indient, dit kan online. Enkel de 1-fase omvormers van Growatt zijn niet belast met een registratieformulier. De garantie op monitoring modules is 1 jaar.

Lees ook: garanties op zonnepanelen

Wat is de capaciteit van een Growatt omvormer?

Het vermogensbereik van de residentiële omvormer presteert in verhouding met concurrerende en duurdere merken erg goed, variërend van 1 kW tot 15 kW. De TL-X-omvormer van Growatt kan vermogens produceren binnen het bereik van 2,5 kW tot 6,0 kW, wat aanzienlijk is.

Lees ook: onderhoud van de omvormer

Growatt omvormer uitlezen en monitoren

U kunt de Growatt omvormer uitlezen en monitoren op twee verschillende manieren. Bij aanschaf bent u in de mogelijkheid om een account aan te maken. Hiermee kunt u via de website alle prestaties van uw zonnepanelen systeem inzichtelijk maken.

De meest makkelijker manier om de Growatt omvormer te monitoren is met behulp van de app waarmee u real-time inzicht krijgt in de opbrengst van uw zonne-systeem en het verbruik.

Problemen met uw Growatt omvormer?

Growatt omvormer resetten

U kunt zelf uw Growatt omvormer resetten, hieronder volgt een stappenplan:

 1. In het midden aan de onderkant van de omvormer zit een grijze draaiknop. Dit is de DC-schakelaar. Draai deze een kwartslag naar links, zodat de omvormer nu de stroom die vanaf de panelen naar de omvormer loopt, afsluit.
 2. Begeef u zelf naar de meterkast en zoek de groep voor uw zonnepanelen systeem op. De schakelaar van deze groep staat op dit moment omhoog, voor een Growatt omvormer reset dient deze naar beneden gezet te worden. Na 1 minuut mag deze schakelaar weer naar boven gezet worden. Schiet de schakelaar weer naar beneden? Duw de schakelaar volledig naar beneden om vervolgens opnieuw omhoog te zetten.
 3. Na deze stap kunt u de DC-schakelaar van de Growatt omvormer weer inschakelen door deze naar rechts te draaien. Als het goed is zal de omvormer opnieuw opstarten om vervolgens de internetverbinding te herstellen.
 4. Wacht na bovenstaande stappen 1 uur en raadpleeg uw monitoring app voor de aanwezigheid van de opwekgegevens.

Growatt omvormer maakt geluid

Een Growatt omvormer kan soms geluid maken, dit hoeft niet te beteken dat de omvormer kapot is. Zoals gezegd staat het merk bekend om haar relatief stille modellen, desalniettemin kan de omvormer een tikkend geluid maken.

Tikkend geluid

Tikkende geluiden worden geproduceerd doordat de omvormer relais gaat schakelen. Relais schakelen houdt in dat het systeem probeert te kijken of er voldoende spanning aanwezig is om op te starten.

Blijft het getik ‘s ochtends te lang aanhouden? De omvormer kan verkeerd zijn ingesteld. Het systeem probeert dan met te weinig spanning op te starten en zal gecorrigeerd moeten worden.

Brommend geluid

Naast een tikkend geluid kunt u ook een brommend geluid horen uit uw omvormer. Dit is niet erg en uw Growatt omvormer is niet kapot. In het omvormproces van gelijkspanning naar wisselspanning wordt er gebruik gemaakt van een specifieke frequentie. Onderdelen van de omvormer kunnen hier op reageren en trillen wat het brommende geluid veroorzaakt.

Bij een directe installatie op de muur kan deze trilling doorslaan, ook wel resoneren genoemd. Let hier op want het kan uw woongenot sterk versoberen. Gelukkig is het op te lossen door de montage van trillingsdempers.

Problemen met de Growatt omvormer verhelpen?

Als eigenaar van een zonnesysteem wilt u het beste uit de zon halen, een defect aan uw Growatt omvormer kan roet in het eten gooien.

Wilt u de zekerheid dat uw zonnepanelen doen wat ze moeten doen en alles uit de zon halen? En dat problemen met de zonnepanelen snel verholpen worden als die zich toch voordoen? Dat kan met het Service & Onderhoudsabonnement van Zonnepanelen Servicepunt. Met onze zonnepanelen service bent u gegarandeerd van succes!

Andere soorten omvormers

Natuurlijk kan het zo zijn dat u een omvormer heeft van een ander merk. Voor deze varianten hebben we aparte pagina’s met informatie gemaakt. Bekijk het lijstje hieronder om te kijken of het merk waar u naar op zoek bent er tussen staat:

Service aanvragen

Direct service aanvragen? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt binnen twee werkdagen een vrijblijvende offerte.

Dit zeggen onze klanten

Gerard Voshaar
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Alles ging van een leien dakje. De mensen werken netjes en ruimen alles mooi op.
Marian Vermeulen-van Bree
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Zeer tevreden over dit bedrijf. Het telefonisch contact verliep heel gemoedelijk, alle vragen werden duidelijk beantwoord.
Jos de Haas
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Prima bedrijf! Deze week heb ik door het bedrijf "zonnepanelen servicepunt", ter uitbreiding, 2 extra zonnepanelen laten plaatsen.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

8,2

103 beoordelingen, via Google reviews