GoodWe omvormer

GoodWe omvormers worden gemaakt door het bedrijf JXT Group, een van de grootste fabrikanten van elektronica in China. We kunnen spreken over een betrouwbare partij met voldoende expertise en jarenlange ervaring in energieoplossingen. Desalniettemin is het vergeleken met SMA en SolarEdge een jonge speler in de Nederlandse markt.

Benieuwd naar de oplossingen die de GoodWe omvormers te bieden hebben? Op deze pagina vind u alle belangrijke informatie omtrent de GoodWe omvormer.

Zonnepanelen Serviceplan

Als eigenaar van een zonnesysteem wilt u het beste uit de zon halen. Daarom kunt u zich bij ons aanmelden voor een Service & Onderhoud abonnement.

Dit geeft u de zekerheid dat uw zonnepanelen doen wat ze moeten doen en alles uit de zon halen. En dat problemen snel verholpen worden als die zich toch voordoen. Dat kan met een Service & Onderhoud abonnement.

Verschillende soorten GoodWe omvormers

GoodWe biedt haar omvormers aan op basis van 1 fase of 3 fasen elektriciteitsaansluiting. Hierbij is het belangrijk om goed te kijken naar het totale vermogen van uw zonnesysteem, hier moet de GoodWe omvormer namelijk perfect op aansluiten.

Naast het totale vermogen is het niet onverstandig om naar de afmetingen van het apparaat te kijken. De installatie van de omvormer kan namelijk niet op iedere plek wanneer u bijvoorbeeld geen geluidsoverlast wil ervaren.

De keuze voor een geschikte GoodWe omvormer is niet altijd even makkelijk. Met de keuze voor het Service & Onderhoud abonnement bent u zeker van gespecialiseerd advies en een altijd optimaal presterend zonnepanelen systeem.

GoodWe omvormer aansluiten

Het is niet raadzaam om de GoodWe omvormer zelf aan te sluiten. De kans op isolatiefouten is erg groot. Hierdoor presteert uw systeem niet optimaal en lekt er stroom weg. Dit kan ook veiligheidsrisico’s met zich mee brengen.

Tevens is de plaatsing van de omvormer erg belangrijk om geluidsoverlast of schade te voorkomen.

GoodWe omvormer resetten

 1. Schakel de omvormer uit met de zwarte aan/uit schakelaar (DC-) schakelaar op de omvormer.
 2. Wacht minimaal 1 minuut tot de omvormer zichzelf heeft afgesloten.
 3. Schakel de zonnepanelen groep uit in de meterkast, in sommige gevallen is dit de werkschakelaar.
 4. Schakel de router voor uw wifi netwerk uit en wacht minimaal 15 minuten. Hebt u een bekabelde verbinding dan dient u deze ook te verbreken.
 5. Schakel de router of modem weer in en wacht tot deze volledig is opgestart. Afhankelijk van de provider kan dit 1 tot 10 minuten duren.
 6. Schakel de zonnepanelen groep in de meterkast weer in door de schakelaar naar boven te duwen.
 7. Schakel de GoodWe omvormer weer in door de DC-schakelaar op AAN/ON te zetten.

GoodWe WiFi problemen

Ervaart u GoodWe WiFi problemen en is de omvormer niet meer verbonden met het netwerk? Volg het onderstaande stappenplan om de GoodWe omvormer WiFi verbinding te herstellen:

 1. Open uw mobiele apparaat en selecteer de optie “Wi-Fi”. Maak verbinding met Solar-Wifi. Het is belangrijk dat u zichzelf dicht bij de omvormer begeeft. Het wachtwoord is 12345678.
 2. Open de app SEMS portal en klik op Wi-Fi Configuration.
 3. Check of de power button van uw omvormer groen wordt. Is dit het geval? Klik op next.
 4. Selecteer uw eigen netwerk van de internetprovider.
 5. Voer het wachtwoord in van uw eigen WiFi netwerk. Het is belangrijk dat het juiste wachtwoord wordt ingevoerd. Zonder wachtwoord kan er geen verbinding tot stand gebracht worden.

Ik kan geen verbinding maken met de GoodWe omvormer?

Indien het thuisnetwerk niet wordt weergegeven is mogelijk de afstand tussen de omvormer en modem te groot. U kunt dit oplossen door het Wi-Fi signaal te versterken met een Wi-Fi repeater. Controleer of de Encryption method en algorithm overeenkomen met de gegevens achterop de modem.

Blijft uw GoodWe omvormer offline? Schakel de hulp in van de specialisten van Zonnepanelen Servicepunt.

GoodWe omvormer uitlezen

De GoodWe omvormer heeft drie lampjes waarmee u het apparaat gemakkelijk uit kunt lezen. Hieraan kunt u direct al zien wat er aan de hand is:

 • Bovenste lampje (oranje) internet: Brandt het lampje? Dan is er een constante verbinding met internet. Knippert het lampje? Dan is er geen of een slechte verbinding met het internet.
 • Middelste lampje (groen) actief: Knippert het lampje? Omvormer is aan het opstarten. Brandt het lampje constant? De omvormer werkt, er wordt energie opgewekt.
 • Onderste lampje (rood) foutmelding: Het lampje hoort niet te branden. Brandt het lampje? Dan is er sprake van een foutmelding.

De GoodWe app geeft niks aan

Wanneer de app geen opwek gegevens laat zien, kan het aan 2 factoren liggen:

 • Geen (stabiele) verbinding met het internet
 • De omvormer geeft een foutmelding aan

Het kan soms zijn dat de applicatie geen gegevens laat zien. In veel gevallen betekent dit dat de omvormer (tijdelijk) geen contact heeft met het internet. Hierbij knippert het bovenste lampje op de omvormer en wordt er geen data doorgegeven aan de app.

Dit betekent niet dat de omvormer niet werkt. Het betekent dat de data niet wordt verzonden naar de app via de Wi-Fi, waardoor deze niet online is in te zien. Deze soort storing van uw zonnepanelen is gemakkelijk op te lossen door de omvormer weer te koppelen aan het internet.

Rood lampje

Brand het rode lampje op de omvormer constant? In dat geval hebt u te maken met een foutmelding. Om dit op te lossen hebt u de hulp nodig van een specialist. Tevens kunt er voor kiezen om contact op te nemen met de klantenservice via 030- 7670078.

In sommige gevallen krijgt u de melding “utility loss” voor de omvormer van GoodWe. Communiceer deze melding wanneer u in contact raakt met een specialist.

Waar komt GoodWe vandaan?

De GoodWe omvormer wordt geproduceerd door Goodwe Power Supply uit China. Het bedrijf is onderdeel van het gerenommeerde JXT Group, één van de grootste fabrikanten van elektronica in China.

Is GoodWe een goede omvormer?

GoodWe is een betrouwbaar merk met kwalitatieve omvormers. Het is minder bekend dan merken als SMA en SolarEdge maar mag zeker niet ontbreken op de markt. Het merk levert met vrijwel alle modellen een hoge efficiëntie in het omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom. Hiermee gaat zo min mogelijk energie verloren.

Andere soorten omvormers

Natuurlijk kan het zo zijn dat u een omvormer heeft van een ander merk. Voor deze varianten hebben we aparte pagina’s met informatie gemaakt. Bekijk het lijstje hieronder om te kijken of het merk waar u naar op zoek bent er tussen staat:

Service aanvragen

Direct service aanvragen? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt binnen twee werkdagen een vrijblijvende offerte.

Dit zeggen onze klanten

Gerard Voshaar
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Alles ging van een leien dakje. De mensen werken netjes en ruimen alles mooi op.
Marian Vermeulen-van Bree
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Zeer tevreden over dit bedrijf. Het telefonisch contact verliep heel gemoedelijk, alle vragen werden duidelijk beantwoord.
Jos de Haas
Premium - abonementsvorm
Lees verder
Prima bedrijf! Deze week heb ik door het bedrijf "zonnepanelen servicepunt", ter uitbreiding, 2 extra zonnepanelen laten plaatsen.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

8,2

103 beoordelingen, via Google reviews