Onze Diensten

Onderhoud zonne-systeem

Onderhoud

Zonnepanelen zijn een populaire en duurzame keuze geworden voor energieopwekking in Nederland. Met de groeiende vraag naar hernieuwbare energiebronnen, is het belangrijk om de goede werking van zonnepanelen te waarborgen. Dit kan worden bereikt door regelmatig onderhoud uit te voeren. In dit artikel zullen we bespreken waarom het onderhoud van zonnepanelen zo belangrijk is in Nederland.

Locatie en Oriëntatie:

De juiste locatie en oriëntatie van je zonnepanelen zijn cruciaal voor optimale prestaties. Laat je panelen op een locatie plaatsen waar ze gedurende de dag zoveel mogelijk zonlicht ontvangen, meestal op het zuiden gericht. Minimaliseer schaduw van bomen, gebouwen en andere obstakels om het rendementsverlies te verminderen.

Regelmatig Onderhoud:

Zorg ervoor dat je zonnepanelen regelmatig worden gereinigd om stof, vuil en andere aanslag te verwijderen die de prestaties kunnen verminderen. Een schoon oppervlakte verbetert de lichtabsorptie en dus het energierendement.

Monitor Prestaties:

Houd de prestaties van je zonne-installatie in de gaten met behulp van monitoringssystemen. Dit stelt je in staat om eventuele afwijkingen zoals een defect paneel of optimizer en verminderingen in rendement snel te detecteren en aan te pakken.

Preventie van Vogelnesten:

Het is belangrijk om regelmatig je zonnepanelen te controleren op nestelende vogels onder zonnepanelen. Nesten kunnen niet alleen de efficiëntie verminderen, maar ook schade veroorzaken aan de bedrading en infrastructuur van je systeem en verhoogt het risico op brandgevaar. Zorg voor preventieve maatregelen om vogelnesten te voorkomen zoals bij voorbeeld vogelwering

Is er wel voldoende zon in Nederland?

Zonnepanelen werken gelukkig ook prima als het bewolkt is. Zonnepanelen in een zonovergoten gebied als Zuid-Frankrijk leveren máár anderhalf keer meer energie op dan diezelfde zonnepanelen in druilerig Nederland. Dat komt doordat wolken slechts een deel van het zonlicht tegenhouden, de rest van het zonlicht wordt wel door de zonnepanelen opgevangen. 


Hoeveel energie heb je per jaar nodig?

Een gemiddeld Nederlands gezin gebruikt op jaarbasis zo’n 4200 kWh aan energie. Op de jaarnota’s van je energieleverancier van de afgelopen jaren, kun je zien hoe groot jouw eigen energieverbruik is. Dan is de vraag: voor welk deel van dit verbruik wil je zonnepanelen gaan inzetten? Als je alle energie met zonnepanelen wil gaan opwekken, is dat een behoorlijke investering. Veel mensen kiezen er daarom voor om de helft van het energieverbruik af te dekken met zonne-energie.


Vrijblijvend advies:

Ons ervaren team staat klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het behalen van het hoogst mogelijke rendement uit je zonnepanelen. We bieden professionele inspecties, onderhoud en optimalisatiediensten om ervoor te zorgen dat je systeem consistent en efficiënt blijft presteren.

Bij Zonnepanelen Servicepunt begrijpen we de waarde van een goed renderende zonne-installatie. Door deze tips op te volgen en samen te werken met onze deskundige technici, kun je jouw investering in zonne-energie maximaliseren. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en kennis op het gebied van zonne-energie. Jouw rendement is onze prioriteit.

Dit zeggen onze klanten

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

8,2

103 beoordelingen, via Google reviews

Milan Navratil
Milan Navratil
06/05/2024
Wij hebben een installatie van ruim 7 jaar oud liggen op ons dak. De omvormer sloeg meermaals in storing, de installateur van ons bestaat niet meer, dus hebben wij hebben ZSP benaderd om bij ons langs te komen voor de storing op te sporen en op te lossen, en meteen de gehele installatie laten controleren. Er kwamen 2 vriendelijke monteurs langs precies op tijd volgens afspraak, die vervolgens de storing binnen een no time hebben opgespoord en ook opgelost. Vervolgens hebben zij ruim de tijd genomen om de gehele installatie te controleren en aan te pakken waar nodig. Bedankt ZSP.
Martijn van Duyvenbode
Martijn van Duyvenbode
07/04/2024
Onlangs service verkregen van Zonnepanelen Servicepunt. Sinds een jaar zonnepanelen maar er zat een productiefout in de optimizers waardoor deze vervangen moesten worden. We kregen keurig en op tijd bericht hoe het geheel zou gaan verlopen en hoe laat de monteurs kwamen, en op de dag zelf waren ze goed op tijd, vertelde duidelijk wat ze gingen doen en na een paar uur was alles geregeld en de zonnepanelen functioneren weer. Natuurlijk koffie klaargemaakt en nog even met de jongens bakkie gedaan. Zeer tevreden over het Servicepunt. Absoluut een aanrader als er wat is met je zonnepanelen. Gr. Martijn
Bryson Macllynn Poulina
Bryson Macllynn Poulina
03/04/2024
Top bedrijf🤝🏽💯
Bjarne Bakker
Bjarne Bakker
03/04/2024
Super klantvriendelijk bedrijf!
Synaptic.
Synaptic.
03/04/2024
Top service! Storing opgelost en alles netjes achtergelaten.
Andrada Stan
Andrada Stan
03/04/2024
I’m really happy with the service. It was quick and professional. Thanks a lot!
Rick Stoops
Rick Stoops
03/04/2024
Ruud van Geffen
Ruud van Geffen
03/04/2024
Top service! Vervanging was snel gedaan, contact liep soepel via e-mail en telefoon.